VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “3 AY SÜREYLE OHAL İLAN EDİLDİ”

7 Şubat 2023

..............................................................

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremle ilgili bilgi verdi. Devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde 3 ay OHAL ilan edildiğini duyurdu.

“100 MİLYAR LİRALIK BİR YARDIMI KURUMLARIMIZA TAHSİS ETTİK”

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yaklaşık 13,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı 10 ilde büyük bir yıkıma yol açtı. Sadece Cumhuriyet tarihimizin değil, coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Her ilimizde bir bakanımız yürütülen çalışmalara nezaret ediyor. Acil yardım ve destek faaliyetleri için ilk etapta 100 milyar liralık bir yardımı kurumlarımıza tahsis ettik. Ulaşım ve iletişim hatlarının açık tutulması hayati öneme sahiptir. Zorunlu olmadıkça kimsenin deprem bölgesine giden ve deprem bölgesindeki yolları kullanmaması gerektiğini tekrar hatırlatıyorum. Şu ana kadar 54 bin çadır, 102 bin yatak ve diğer ihtiyaç malzemeleri bölgeye gönderildi. Devletimiz tüm kurumları, personeli, aracı, seferberlik ruhuyla felaket bölgelerinde çalışmaya başlamıştır” dedi.

“3549 VEFATIMIZ, 22 BİN 168 YARALIMIZ…”

“Acil yardım ve destek faaliyetleri için ilk etapta 100 milyar liralık kaynağı kurumlarımızın emrine tahsis ettik. Halihazırda 53 bin 317 arama-kurtarma görevlimizle, destek personeli enkaz bölgesinde çalışıyor. Yurt içi ve dışından ekiplerle sayı her geçen saat artıyor. 3549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın enkaz altından sağ olarak kurtarılmış olmasıdır.”

“YALAN HABERLER…”

“Yalan haberler ve çarpıtmalarla insanımızı birbirine düşürmeye niyetlenenleri yakından takip ediyoruz. Gün, onlarla tartışma günü değildir. Günü geldiğinde şu anda tuttuğumuz defteri de açacağız. Savcılarımız bu insanlık dışı yöntemlerle sosyal kaos çıkarmaya tevessül edenleri belirleyip.”

OHAL İLAN EDİLDİ

“Anayasanın 119. maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak OHAL ilan etme kararı aldık. 10 ili kapsayacak ve 3 ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız. Depremin yaşandığı 10 ilimizi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan ediyoruz”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.