VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ANALİZ HABER... TANJU ÖZCAN'IN LİSTEYE İLK TEPKİSİ... GENEL MERKEZ ÖZCAN'A MESAJ MI VERDİ?

9 Nisan 2023

.........................

Haber-Analiz: Bülent VELİOĞLU

CHP milletvekili listelerinin açıklanması sonrasında gözler Bolu’da CHP denilince akla gelen ilk isim olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a çevrildi. Kendine en yakın isimlerden Rasim Özdemir’in liste dışında kalması ve örgütten uzak olduğu için listede istemediğini her fırsatta ifade ettiği Türker Ateş'in ilk sırada yer alması, ‘Genel merkez Özcan’ı gözden mi çıkarttı?’ ya da, "Sen belediyeyi yönet parti içine karışma" mesajı mı verildiği sorusunu akıllara getirdi. Diğer yandan listenin ikinci sırasında Burak Cop isminin olması ve Cop’la Özcan’ın yıldızlarının bir türlü barışmadığı herkes tarafından biliniyor. Özcan listelere ilk tepkisini sosyal medya hesabından verdi.

Tanju Özcan’ın BTSO Başkanlığı ve TOBB Yönetim Kurulu’ndan istifa edip, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra aday adayı olan Türker Ateş’in adaylığına net bir şekilde karşı çıktığı biliniyordu.

Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup yazarak Bolu’daki durumu anlatmış ve İzmir’de yapılan SODEM toplantısında Genel Başkan Yardımcılarına Ateş’in teşkilatlara uzak olduğu ve tepki olduğu için aday olmaması gerektiğini iletmişti.

RİFAT HİSARCIKLIOĞLU’NA LİSTE TEPKİSİ

Tanju Özcan, Türker Ateş’in aday adaylığı sonrasında sık sık TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu hedef alan paylaşımlar yaptı. Özcan listelerinin açıklanmasının ardından, Hisarcıkoğlu’na twitter hesabından, “Biz heyecanla yerli ve milli aracımız TOGG’u beklerken; partiler listelerini YSK’ya teslim edince TOBB diye bir parti çıktı karşımıza. Maşallah her partiden ciddi kontenjan almışsın. Sn TOBB Genel Başkanı @RHisarciklioglu, Meclis Grubu kuracak sayıya ulaştın mı?” ifadeleriyle Ateş'in adaylığına tepki gösterdi.

Özcan'ın Belediye Başkan Yardımcılığı’ndan istifa ederek aday olan Rasim Özdemir’i birinci sıradan aday olarak görmek istediğini sağır sultan bile biliyordu.

'ATEŞ'LE ŞAHSİ PROBLEMİM YOK' DEMİŞTİ...

Yaptığı açıklamalar ve bazı paylaşımları sonrasında 1 yıl geçici olarak partisinden ihraç olan, Haziran ayında cezası bitecek olan Tanju Özcan, Türker Ateş’le hiç problemi olmadığını ancak seçimlerde partisinin alacağı başarıyı düşündüğünü ifade etmişti. Özcan, kendisine göre genel merkezden gelecek güzel haberi bekliyordu. 

Öyle ki yaptığı paylaşımları ve açıklamalarıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun zaman zaman tepkisini çeken Özcan, Kahramanmaraş depremi sonrasında Kılıçdaroğlu ile tekrar yakınlaşmış ve partisinin bölgedeki toplantı ve faaliyetlerine çağırılmıştı. 

Özcan’ın listenin ikinci sıradaki adayı Burak Cop’la da yıldızlarının barışmadığı biliniyor. 2015 yılında yapılan seçimlerde Cop’un Özcan’ın ardından ikinci sırada yer alması sonrasında seçimde uyum içinde çalışamamışlardı.

TANJU ÖZCAN NE YAPACAK?

Özcan, geçtiğimiz haftalarda gazetemize verdiği röportajda, aday kim olursa olsun partisi için gece gündüz çalışacağını söylemişti. Bu süreçten sonra Özcan’ın nasıl tavır takınacağı ise merak ediliyor. Kim ne derse desin Tanju Özcan’ın halen parti içersinde ciddi kitlesinin olduğu biliniyor.

10 AY SONRA YAPILACAK YEREL SEÇİM

14 Mayıs seçimlerinden 10 ay sonra yerel seçimlerin olması Tanju Özcan’ın bu süreçte takınacağı tavır ve göstereceği performans adaylığı konusunda bazı kapıları ya sonuna kadar açacak ya da kapatacak. CHP Genel Merkezi Özcan'a, "Sen belediyeyi yönet parti işlerine karışma" mesajını da vermiş olabilir. 

Bir sonraki adımı da düşünürsek Türker Ateş’in milletvekili olması durumunda bazı illerde olduğu gibi belediye başkanı milletvekili kavgası mı izleyeceğiz yoksa kavgalar sona mı erecek hep birlikte göreceğiz... Her ne olursa olsun Tanju Özcan'ın bugün itibarıyla partinin en güçlü ismi olduğunu da unutmamak gerekiyor. 

GÖZLER ERSAN TÜRKOĞLU’NDA

Yaşanan bu tartışmalar ve liste kavgaları sonrasında birlik ve beraberliği sağlayacak isim İl Başkanı Ersan Türkoğlu olacak. Türkoğlu il başkanı olarak girdiği ilk seçimde yaşanan bu kavgaları ortadan kaldırmak için belediye ve adaylar arasında mekik dokuyacak. Çünkü Türkoğlu ve yönetiminin başarılı olması için birlik beraberliği sağlaması gerekiyor. Ersan bey, hem parti içindeki bazı kesimlerin isyanını bastırması hem de birlik beraberliği sağlaması bu süreçte çok önemli.

Hep beraber izleyip göreceğiz… Mutlu günler….

9 yorum yapılmış
  • Bolulu
    9 Nisan 2023 • 19:40
    Eski dosttan düşman olmaz dostlukları daha sağlam bir şekil alıcak ve kendilerini bolu için adıcaklarına inanıyorum.
  • Baskan
    10 Nisan 2023 • 09:28
    Bolu CHP konusunda Tanju Başkandan başka kimseye oy vermez… acı ama gerçek
  • Bolulu14
    10 Nisan 2023 • 18:02
    Seni partiden atmadiklarina şükret sen sürekli twit at sonrada sözüm dinlenmedi hani bu oyunu bozacaktın ne oldu Türker ateş 1 sıradan aday gösterildi.
  • Kemal
    11 Nisan 2023 • 02:49
    İZZET BAYSAL MAHALLESİ GAZİ MUSTAFA KEMAL BULVARI ÜZERİ, DİNÇ VE SIRMA SOKAKLARININ KESİŞTİĞİ YERDE İKİ TARAFTAN OLUŞAN BÖLÜNMÜŞ ANAYOLUN KİLİT TAŞLARI 3 AYDIR SÖKÜLMÜŞ HİÇ BİR ÇALIŞMA YOK. ÖZGÜR BOLU VESİLESİYLE ACİLEN ONARILMASI TALEBİ
  • kemaldede
    11 Nisan 2023 • 03:52
    Geleceğe Not : Tanju Özcan düşük ihtimal bir dönem daha belediye başkanı seçilecek, eğer seçilemezse Chp bolu sırasından milletvekili aday adayı olacak fakat dede popülist ve gürültücü insan istemeediği için siyasi çöplüğe gönderilecek. kendisine mp yada zp de başarısızlıklar dileriz.
  • Guleren
    11 Nisan 2023 • 04:34
    Üzülmeyin başkanım kavgaya fırsat olmaz Çünkü içimdeki ses diyor ki seçilince başka bir partiye geçecek.
  • Vatandas
    11 Nisan 2023 • 04:38
    1.sırada olup da seçilememek de var. CHP 'li seçmenin oyu hiç kimsenin cebinde değildir. CHP'li seçmen parti örgütlerini yok sayan genel merkeze de haddini bildirir.Biat etmez.Bay Kemal'in dediği gibi tıpış tıpış gidip oy vermez.
  • Mehmet
    11 Nisan 2023 • 07:05
    Tanju başkan içine sindirir, biz de tıpış tıpış oy veririz. Terlikten iyidir.
  • zay
    11 Nisan 2023 • 09:01
    Başkanım peki senin belediyenin iplerini birine vermene ne diyeceğizz :)
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.