VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HAVUÇ NEDEN 50 LİRA? SEBEBİ BU HABERDE....

1 Haziran 2023

...............................................

Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal, pazarda havuç fiyatının 50 lirayı bulmasıyla ilgili gelen eleştirilere, “Havucun bu fiyata satılma sebebi apaçık ortadadır. Havuç kış sebzesidir. Yani havuç mevsimi bitmiştir” dedi.

Bolu’da, pazaryerinde havuç fiyatları tezgahlarda 50 liraya kadar çıktı. Geçtiğimiz aylarda soğanın fiyatı üzerinden tartışma konusu olan fiyatlar şimdi de havuç üzerinden başladı. Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal, sosyal medyada gündem olan havuç fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı.

“HAVUÇ KIŞ SEBZESİDİR”

Havucun pahalı olmasını mevsimsel nedenlere bağlayan Mustafa Altındal, “Soğan bitti havuç başladı. Son 2 ve 3 gündür havuç kilogram fiyatı pazaryerlerimizde 40 ve 50 lira satılmaya başladı. Havucun bu fiyata satılma sebebi apaçık ortadadır. Havuç kış sebzesidir. Yani havuç mevsimi bitmiştir. Soğuk hava depolarında saklanan ürünler tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak adına yine de manav ve pazaryerlerimizde tezgahlarımızda satılmaktadır. Bizim yaş sebze ve meyve sektörümüz arz ve talebe bağlıdır” dedi.

“FİYATLARIN PAZARCI ESNAFLARIYLA HÜKÜMETLE BİR ALAKASI KESİNLİKLE YOKTUR”

Tüketicilere çağrıda bulunan Başkan Altındal, “Tüketicilerimize buradan çağrım mevsimsel ürünleri tüketmelidirler. Mevsimi harici ürün almak isteyen tüketicilerimiz normal mevsim fiyatlarının üzerinde satıldığını zaten biliyor olmalıdır. Bu fiyatların pazarcı esnaflarıyla hükümetle bir alakası kesinlikle yoktur” ifadelerini kullandı.

‘ZEHMERİDE ŞEFTALİ YEMEK İSTEYEN CEBİNE BAKSIN’

Başkan Altındal, “Örnek olarak Anadolu’da şu söz vardır, ‘zehmeride şeftali yemek isteyen cebine baksın’ derler. Yani Şubat ayında nasıl kiraz, şeftali, karpuz yemiyorsak şuanda da havuç bir ihtiyaç değildir. Doğru zamanda doğru işler mevsiminde de mevsimsel ürünleri tüketmek hem sağlığımız hem de ekonomimiz için fayda sağlar” dedi.

4 yorum yapılmış
  • rfkefendi
    2 Haziran 2023 • 07:51
    kışın domates pahalı yazın havuç pahalı.. az bi beyin lazım bize.. herşey mevsiminde yenir mevsimi harıcı yetişen sebze maliyetlidir maliyetide üzerine koyarlar... mevsimsiz sebze meyve yerine daş yiyin daş
  • Mehmetgnen
    2 Haziran 2023 • 01:24
    Havucun 50 liraya satılması ne kin, direk millet olarak bize soksan ah değil oh deriz, Yasasin AMpul
  • Yuksel14
    2 Haziran 2023 • 17:06
    Yaşasın inşallah diğerleride olur..cünkü ampülü biz yaktık...
  • Bayram
    4 Haziran 2023 • 08:43
    Her şeyin stogculuğundan vurgular yapan bir zihniyet türedi yüz ton havuçsan kazanılacak para yirmi tondan havuç satarak aynı parayı kazanma yolunu seçen aç gözlü toptancıların stokçuların işidir bu elde kalanıda çöpe döken imha eden bir zihniyetin işidir bu
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.