VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MİT BAŞKANI İBRAHİM KALIN OLDU....

4 Haziran 2023

.............................

MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesinden sonra yerine gelecek isimler arasında adı geçen Cumhurbaşkanlığı eski sözcüsü İbrahim Kalın’ın bu görevi netlik kazandı. MİT Başkanlığı görevine atanan Kalın, görevi resmi olarak yarın MİT’in Kale’deki merkezinde Hakan Fidan’dan devralacak.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 13 yıl kesintisiz başkanlığını yürüten Hakan Fidan'ın yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine atanmasıyla birlikte gözler yerine gelecek isme çevrilmişti.

RESMEN GÖREVE BAŞLAYACAK

MİT'in başına gelecek isimler arasında adı geçen Cumhurbaşkanlığı eski sözcüsü İbrahim Kalın'ın 1 Haziran 2023 itibariyle MİT'in yeni başkanı olduğu öğrenildi. MİT Başkanlığı görevini yarın Hakan Fidan'dan devralacak olan Kalın görevine resmen başlayacak.

Devir teslim töreni MİT'in Ankara Kale'deki merkez binasında gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olan İbrahim Kalın'ın teşkilatın başına getirilmesiyle terörle mücadele ve PKK terör örgütüne yönelik Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki sınır ötesi operasyonlar da yeni bir ivme kazanacak.

YOĞUN DİPLOMASİ YÜRÜTECEK

13 yıl boyunca MİT'in başında yer alan Hakan Fidan ise yeni göreviyle birlikte yoğun diplomasi yürütecek. Fidan, 2009 yılında İçişleri Bakanı Beşir Atalay öncülüğünde başlayan “Demokratik Açılım” sürecinde terör örgütü PKK ile yürütülen müzakerelerde kritik rol oynadı.

Devamında Oslo ve İmralı görüşmelerinde de kritik görevler üstlenen Hakan Fidan son olarak 2013 yılında yine terör örgütü PKK ile sürdürülen “Çözüm süreci”nin başında yer alıyordu.

1 yorum yapılmış
  • umarim
    5 Haziran 2023 • 11:21
    umarim gercek değildir türkiyede başka adam mı kalmadı ? cumhurbaşkanı sözcüsünden mit başkanı mı olur?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.