VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA BİÇİM VE BALYALAMA FİYATI BELLİ OLDU...

7 Temmuz 2023

..................................................

Bolu’da 2023 hasat sezonunda biçerdöverle biçim ve balya yapım fiyatları belli oldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası başkanlığı tarafından yapılan toplantıda düz araziler için dekar biçim ücreti 180 TL, meyilli araziler için ise 200 TL olarak belirlenirken balyalama ücreti 15 TL oldu.

Bolu’da 2023 hasat sezonunda buğday ve arpaların biçerdöverle biçimi ve balya yapımı fiyatları belli oldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Ziraat Odası başkanlığı, oda meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, biçerdöver operatörleri ve çiftçilerin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 2023 yılı biçerdöver kontrol hizmetlerinin yürütülmesi hakkında valilik tebliği hatırlatılarak biçerdöver sahipleri ve biçerdöver operatörlerinin sorumlulukları hakkında uyarılarda bulunuldu. Belge kontrolleri, ürün kayıp oranlarına dikkat edilmesi ve özellikle anız yakma gibi konularda gerekli hassasiyetin operatörler ve muhtarlıklar tarafından sağlanması istenildi.

Toplantıda konuşan İl Tarım Müdür Yardımcısı Hasan Taş, “Hasat sezonu boyunca dane kayıplarının önlenmesi adına ekiplerimiz kontrol çalışmalarını her yıl olduğu gibi bu yılda sürdürecek. Operatörlerimizin ve üreticilerimizin dane kayıplarının önlenmesi adına gerekli hassasiyeti göstereceklerini biliyorum. 2023 üretim sezonun gerek üreticilerimize gerekse de hizmet sağlayıcılarımıza hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Çiftçilerin ürünlerinin verimli ve bereketli olmasını dileyen Ziraat Odası Başkanı Selim Özer, “Burada bulunma amacımız üreticilerimizi ve operatörlerimizi mağdur etmeden orta noktada buluşabilmektir. Belirlenen fiyatların Bolu tarımının paydaşlarına hayırlı, ürünleri verimli ve bereketli olsun" şeklinde konuştu.  

Toplantı neticesinde 2023 yılı hasat sezonu için, taban ve düz araziler için dekar biçim ücreti 180 TL, meyilli ve yatık araziler için dekara biçim ücreti 200 TL ve balyalama ücreti için ise 15 TL fiyat belirlendi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.