VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DAKİ YANGINDA SON DURUM NE?

16 Eylül 2023

.................................................

Bolu’nun Gerede ilçesinde Ankara il sınırında çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, “Akşam saatlerinde yangın kontrol altına alındı müjdesini vermek istiyoruz” dedi.

Gerede ilçesi Afşar Yaylası ormanlık alanında saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının büyümesi üzerine Kastamonu, Kütahya, Marmaris, Bursa, Edirne, Antalya, Ankara, İstanbul başta olmak üzere birçok şehirden toplam 18 helikopter, 2 uçak, 42 arazöz ve 2 dozer bölgeye sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler havadan ve karadan yangına müdahale etti. Dumanların gökyüzünü kapladığı yangın, dronla havadan da görüntülendi. Yangın bölgesinde bulunan göletten su almak için helikopterlerin sıra beklediği görüldü. Yangının çıktığı bölgeye Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş da gelerek çalışmaları yerinde takip etti.

“YANGININ ATEŞİ SÖNDÜRÜLDÜ”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, helikopterle yangın bölgesinde incelemede bulundu. Yangınla ilgili yetkililerden bilgi alan Tiryaki, "Yangın kontrol altına alındı diyemeyiz. Ancak yangının ateşi söndürülmüş durumda. Bölgenin bir kısmında soğutma çalışmaları sürüyor. Hava araçları bölgeyi dövmeye devam ediyor. Akşam saatlerinde yangın kontrol altına alındı müjdesini vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KESİN OLMAMAKLA BERABER YAKLAŞIK 40 HEKTAR ALANA SİRAYET ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Yangının kısmen kontrol altına alındığını ifade eden Bolu Valisi Erkan Kılıç ise, “Öğlen saat 12.00 sularında Gerede ilçesi Afşar Yaylası’nda yangın çıktı. Yangına Orman Bakanlığı’nın personelleri müdahale için geldi. Havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangının çıktığı alana yakın bir noktada bulunan göletten helikopterler su alarak müdahale ediyorlar. Yangın kısmen kontrol altına alındı diyebiliriz. Kesin olmamakla beraber yaklaşık 40 hektar alana sirayet ettiğini düşünüyoruz” dedi.

 

  • BOLU’DAKİ YANGINDA SON DURUM NE?
  • BOLU’DAKİ YANGINDA SON DURUM NE?
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.