VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞTE O KAZANIN YÜREK BURKAN HİKAYESİ...

3 Ocak 2024

........................

Bolu’da geçtiğimiz günlerde feci trafik kazasında 37 yıllık hayat arkadaşını kaybeden yüzde 93 engelli Cemal Sarıoğlu’nun hikayesi yürekleri burktu. Engelli eşine bakmak için çalışan kadının hayatını kaybetmesiyle Cemil Sarıoğlu yalnız kaldı. 
 
Kaza, 30 Aralık sabahında Bolu-Mudurnu kara yolunda Yenisefa Köyü mevkiinde meydana geldi. Mudurnu istikametinde seyreden Arif K. yönetimindeki 14 AAC 261 plakalı yolcu minibüsü ile Bolu istikametine giden Dursun D. idaresindeki 54 SB 694 plakalı yem kamyonu çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yolcu taşıyan Ford marka servis minibüsü kağıt gibi yırtıldı. Meydana gelen feci kazada 4 kişi yaralanırken minibüste yolcu olarak bulunan Sevgi Sarıoğlu olay yerinde hayatını kaybetti. 
 
Tazminatını alıp işten ayrılmak istemiş ancak buna izin verilmemiş 
Kazada hayatını kaybeden Sevgi Sarıoğlu'nun 10 yıldır bir firmada çalışarak, hem ailesine destek olup hem de yüzde 93 engelli eşi Cemal Sarıoğlu'na bakımını yaptığı ortaya çıktı. Cemal Sarıoğlu, eşinin yaklaşık 10 yıldır bir firmada çalıştığı, kendisine bakmak için tazminatını alıp işten ayrılmak istediğini ancak buna izin verilmediğini söyledi. 
 
37 yıllık hayat arkadaşının kaybetmenin acısıyla yaşıyor 
Sevgi Sarıoğlu, her sabah işe gitmeden önce eşinin sabah ve öğle yemeklerini hazırlayarak önüne koyuyordu. Akşam işten gelince de beraber akşam yemeği yiyorlardı. Feci trafik kazasında eşini kaybeden Cemal Sarıoğlu, 37 yıllık hayat arkadaşının kaybetmenin acısıyla yaşıyor. 
 
“Yüzde 93 engelliyim, belden aşağısı tutmuyor” 
Bakımını eşinin yaptığını söyleyen Cemal Sarıoğlu, "Eşim kahvaltımı ve öğle yemeğimi hazırlar, saat 08.00'de işe giderdi. O gün de yine aynı şekilde yemeğimi hazırlayıp evden çıktı. Trafik kazası olduğunu sonradan bana söylediler. Yaşananları duyunca kendimi kaybettim. Yüzde 93 engelliyim, belden aşağısı tutmuyor. 6-7 senedir hastayım. Bana eşim bakıyordu, şimdi yalnız kaldım hiçbir iş yapamıyorum” diye konuştu. 
 
“Eşim hem çalışıyor hem de bana bakıyordu 
Sevgi Sarıoğlu’nun firmadan ayrılmak için belgelerini verdiğini ancak işyerinin kabul etmediğini ifade eden Cemal Sarıoğlu, “Eşim 9 yıldır o firmada çalışıyordu. Emekliliğine 2 buçuk yıl kalmıştı. Eşim hem çalışıyor hem de bana bakıyordu. Eşim tazminat alıp işten çıkabilmek için engelli raporumu firmaya verdi ama onlar bunu kabul etmedi. İşten de çıkartmadılar. Eşim aldığı tazminatla bana bakacaktı. Yürüyemediğim için sürekli eşimin yardımıyla işlerimi görüyordum” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. 
 
“Annem borçlarımızdan dolayı çalışmak zorunda olduğu için işe gidiyordu” 
Annesinin babasına baktığını söyleyen Cemal Sarıoğlu'nun oğlu Ümit Sarıoğlu, “Babam yüzde 93 engelli. Annem borçlarımızdan dolayı çalışmak zorunda olduğu için işe gidiyordu. Annem bir firmada çalışıyordu, babama bakabilmek için tazminatını alıp işten ayrılacaktı ancak işten çıkarmadılar. Babam için engelli raporu istediler. Engelli raporunu alarak kendilerine verdik ama onu da kabul etmediler” ifadelerini kullandı. 
 
"Annem olay günü izinli olduğu halde onu mesaiye çağırmışlar" 
Annesinin olay günü izinli olduğunu aktaran Ümit Sarıoğlu, "Annem olay günü izinli olduğu halde onu mesaiye çağırmışlar. İşe giderken annemin elim trafik kazası sonucu vefat ettiğini öğrendik. Babam bakıma muhtaç, kendi kendine hiçbir şey yapamıyor. Engelli akülü araç olursa belki evden çıkıp köyde dolaşma fırsatı bulabilecek" dedi. 
Cemal Sarıoğlu da akülü araç ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 

 

4 yorum yapılmış
  • Sadk
    3 Ocak 2024 • 08:45
    ALLAH rahmeteylesin mekanı cennet olur inşallah amcayada sabırlar versin inşallah
  • RamazanY
    3 Ocak 2024 • 09:00
    Cok üzücü. Yetkililer insallah olayı sahiplenir de su kadıncagız mezarında rahat uyur
  • fabrika
    3 Ocak 2024 • 13:47
    emperyalist fabrikalar halkımızı sömürüyor devlet de buna göz yumuyor, yazıklar olsun....
  • yuksel14
    3 Ocak 2024 • 14:55
    ALLAH rahmet eylesin..garibana suçlu olan şöförler ölmeliydi ya kamyoncu yada munubüscü suçlu hem hız hemde hatalı sollama yapmışlar galiba..bari o firmanın ismini yazsaydın be....şimdi işçi hakları olmadığından millet bahane bulup tazminat vermeden işten çıkarmaya bakıyor..bu hükümet işçi hakkını aramadığı gibi ssk emeklilerinide bitiriyor..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.