VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN... ŞEHİTLERİMİZ VAR

12 Ocak 2024

................................

HABER: YASEMİN GÜLDEMİR

Milli Savunma Bakanlığı Irak’ın kuzeyinde Pençe Kilit operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırı neticesinde 8 askerimizin şehit olduğunu ve 5 askerimizin yaralandığını duyurdu. 

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Kilit operasyonu bölgesinde terör örgütü PKK tarafından yapılan sızma girişimi sırasında çıkan çatışmada 8 askerimizin şehit olduğunu ve 5 askerimizin yaralandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan ilk açıklamada yaralı askerlerimizin hastaneye kaldırılarak tedavilerine başlanıldığı ifade edilerek, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1'ü ağır 5 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.” denildi. 

Bakanlıktan yapılan diğer açıklamada yaralanan 7 askerimizden birinin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirilerek, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan bir silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.
 
Milli Savunma Bakanlığı tarafından 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilerek “Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.” açıklaması yapıldı. 
 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.