VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA 20 KİŞİYLE ŞEHİTLERİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ...“BU MİLLETİN CENAZE NAMAZINI KILMAK LAZIM"

14 Ocak 2024

..............................................................

Bolu’da akşam saatlerinde bir grup üniversite öğrencisi tarafından başlatılan şehitleri anma yürüyüşü yaklaşık 20 kişiyle gerçekleştirildi. Yürüyüşe sonradan katılan bir vatandaş, “kimsenin umurunda değil. O yüzden o şehitler ölmedi, bu milletin cenaze namazını kılmak lazım başkada diyecek bir şey yok” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup genç, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerler için  “Şehitlere Saygı, Teröre Tepki” Yürüyüşü düzenledi. Pazar günü saat 16.00’da düzenlenecek yürüyüş öncesinde öğrenciler üniversitedeki tüm toplulukları davet ederek gerekli izinleri aldı. Yürüyüş saati geldiğinde Valilik meydanında sadece 12 öğrenci bir araya geldi. Kişilerin azlığına rağmen yürüyüşü yapmak istediklerini belirten gençlere, İzzet Baysal Caddesi’nde 10 kişi daha katılım sağladı. Cadde boyunca öğrenciler terörü lanetleyen sloganlara attı.

Yürüyüşe katılım ve desteğin az olması bazı vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yürüyüşe sonradan katılan Zekai Sarı, “Geldiğimiz nokta burası. Millet yeme, içme, gününü gün etme derdinde. Kimse vatan millet derdinde değil. En azından saygı duyar insan. Sevmese de saygı duyar. Gelir şurada bize iştirak ederek. En azından gençlerin yanında olurlardı. Ama kimsenin umurunda değil. O yüzden o şehitler ölmedi, bu milletin cenaze namazını kılmak lazım başkada diyecek bir şey yok” dedi.

BAİBÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Hasan Hüseyin Argunşahin, “Son 22 günde verdiğimiz 24 şehidimizi anmak, teröre lanet etmek için bugün burada Türk gençliği olarak toplandık. Şehitlerimizin acısı sadece düştüğü ocakların, analarının, eşlerinin, çocuklarının değil tüm Türk milletinin bağrına, yüreğine kor gibi düşmesi lazımdır. Bu topraklarda Türkün şanlı bayrağı dalgalansın diye vatan için canlarını veren şehitlerimizin ahı tüm Türkiye'de tek yürek gibi çarpmalı. Tüm şehirler meydanları, sokakları inletmelidir. Ama bugün bu kadar kişinin toplanmasıyla görüyoruz ki, Türk milletinin milli benlikleriyle oynanmıştır. Türk milleti artık şehit haberlerine hassasiyet göstermemektedir” ifadelerine yer verdi.

  • BOLU'DA 20 KİŞİYLE ŞEHİTLERİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ...“BU MİLLETİN CENAZE NAMAZINI KILMAK LAZIM"
  • BOLU'DA 20 KİŞİYLE ŞEHİTLERİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ...“BU MİLLETİN CENAZE NAMAZINI KILMAK LAZIM"
  • BOLU'DA 20 KİŞİYLE ŞEHİTLERİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ...“BU MİLLETİN CENAZE NAMAZINI KILMAK LAZIM"
  • BOLU'DA 20 KİŞİYLE ŞEHİTLERİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ...“BU MİLLETİN CENAZE NAMAZINI KILMAK LAZIM"
  • BOLU'DA 20 KİŞİYLE ŞEHİTLERİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ...“BU MİLLETİN CENAZE NAMAZINI KILMAK LAZIM"
5 yorum yapılmış
  • Bo
    14 Ocak 2024 • 22:40
    Yürüyüş yapıp yapmamak ile vatan sevgisi sorgulanmaz. 20 tanesinden 15 tanesi bedelli askerlik yapar. Vatanlarını bu kadar seviyorlar ya. Bakalım kaç tanesi sınırda nöbet tutacak cesarete sahip.
  • ehidlerimiz
    14 Ocak 2024 • 12:35
    Üniversiteside 30 benden fazla öğrenci var yaklaşık 2 bin fazla çalışan var. Kime davet gitti. Acaba bu kişiler ömürlerinde hiç camide cenaze namazı kılmışlar mı? Çıkıp şov yapıyorlar. Bugün saat 14 te Kadı Camii'nin önünde şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı. Katılımda güzeldi. Rabbim hepsine Rahmet eylesin.
  • niversiteli
    15 Ocak 2024 • 01:45
    önüne gelen egosunu milliyetçilikle gidermeye çalışıyor insan bir duyurur
  • Bolulu
    15 Ocak 2024 • 04:23
    Herkes şov peşinde…
  • drstlk
    15 Ocak 2024 • 07:54
    bu Yürüyüşten 1 saat önce ŞEHİTLER VE GAZZE İÇİN YÜRÜYÜŞ DUA CENAZE NAMAZI vardı. Maalesef her zaman olduğu gibi bolu basını görmezden geldi.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.