VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TÜRKER ATEŞ "BU BİR ÖLÜM FERMANIDIR"

23 Mayıs 2024

...................................................................................

 

 

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, meclise sunulmaya hazırlanan sokak hayvanlarının uyutulmasını içeren kanun teklifini eleştirdi. Ateş, “Kanun teklifi, bir ölüm fermanıdır. İktidara sesleniyoruz, ülke genelinde hızla kısırlaştırma seferberliğini başlatın” dedi. 

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, iktidarın Meclis’e sunmaya hazırlandığı kanun teklifiyle, sokak hayvanlarının uyutulmasının insanlığa da sığmadığını belirtti. Ateş, yaptığı açıklamada, “Sanki yıllardır pek çok kurum çözüm için çalışmamış, 2019 yılında Meclis Hayvan Hakları Komisyonu’nda siyasi partilerce de somut öneriler üzerine anlaşılmamış gibi iktidar, durdu durdu ve şimdi alelacele bir ölüm fermanı imzalatmanın derdine düştü” diye konuştu. 

“KAMU HARCAMALARINDA HAR VURUP HARMAN SAVURANLAR BİZE BÜTÇE KISITLAMALARINDAN BAHSETMESİNLER” 

Hem toplum sağlığı ve güvenliği hem sokak canları için vicdani ve rasyonel çarelerin tükenmediğine işaret eden Ateş, “Hızla kısırlaştırma ve üretimin tam kontrolü sağlanmalıdır. Bunun için tüm illerimizde bakımevi ve kısırlaştırma merkezleri kurulmalıdır. Kamu harcamalarında har vurup harman savuranlar bize bütçe kısıtlarından bahsetmesinler. Üretim, satış, ithalat, merdiven altı üretim, internette üretim ve satış gibi diğer kaynaklar da denetim ve cezayla kurutulmalıdır. Ayrıca çip sisteminin Bakanlıkça sıkı takibi sağlanmalıdır” dedi. 

Model olarak sahiplenilmeyen sokak hayvanlarını uyutma yöntemini uygulayan ülke örneklerine işaret edildiğini söyleyen Ateş, “Ancak bu çözüm değil ve söz konusu ülkelerde her yıl milyonlarca hayvan öldürülüyor, acı döngü devam ediyor. TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı bu konuda geçtiğimiz aylarda Avrupa’dan 7 örnek ülkeyi inceledi. Bizimle benzer sorunu yaşayan komşu Yunanistan’ın çıkardığı yasal düzenleme ile kısırlaştırma ve geri bırakma seferberliği başlatarak epeyce yol aldığı izleniyor.  Sokaklarında sahipsiz hayvan sorunu bulunmayan Hollanda da uzun zamandır ‘Topla, Kısırlaştır, Aşıla ve Geri Gönder’ programını uyguluyor. Biz de bunu başarabilecek maddi güçte bir ülkeyiz. Üstelik sokak canlarıyla ortak yaşam deneyimi ve onların yaşamına saygıyı içeren manevi değerleri olan bir toplumuz.” şeklinde konuştu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 yorum yapılmış
  • Yldz
    23 Mayıs 2024 • 13:41
    Nerden başlasalar acaba
  • ADAM
    23 Mayıs 2024 • 16:18
    sen hiç sokakta yürürken köpek saldırdımı acaba.çoluk çocuk yolda,parkta rahat gezip oynayamıyor. bundan haberin varmı daha geçen ay yaşlı bir teyzeyi parçalayıp öldürdüler.
  • nsan
    24 Mayıs 2024 • 02:58
    sokakta saldırıya uğrayan veya bu hayvanlar sebebiyle meydana gelen trafik kazalarında yaralanan, ölen her insanın sorumluluğunu alabiliyorsanız istediğinizi yapın. Bu köpekleri beslemek, çoğaltmak isteyen çok insan var. Belediyeler yer tahsis etsin hayvan severler beslesin, bakımını yapsın. Sokakta insanlar güvende olsun.
  • Mehmet
    24 Mayıs 2024 • 05:01
    Bolunun sokaklarında çocuğumuzu yalnız başına bir yere yollamaya korkuyoruz Siz yıllarca valilikler ve belediyeler olarak neler yaptınız?
  • Muhsin
    24 Mayıs 2024 • 08:34
    Sokak köpekleri çok tehlikeli bir duruma geldi.Mutlaka en gerçekci bir çözüm yolu bulunup uygulanmalıdır.
  • Bolulu
    24 Mayıs 2024 • 12:52
    Sayın vekilin, Kılıçarslan, Alpagut, Semerkant,Kültür, Gölyüzü vs. mahalleleri bizzat yürüyerek gezdikten sonra konuşmasını tavsiye ederiz. Sırf konuşmak için konuşmanın anlamı yok. Mutlaka Bolu Belediye Başkanlığının çalışmalarına destek vermek gerekir.
  • AdnanSoner
    24 Mayıs 2024 • 18:19
    Zihniyet hep aynı.Bu köpekler kamu yöneticisi veya hayvan sever çocuklarını hiç ısırdı mı? Ölen yakınları oldu mu? Olmaz çünkü onlar özel şoförleri korumaları ile gidip geliyor.Gariban fakir çocukları ölsün onlar için önemli değil.Yazıklar olsun.Bolu'da yalnız gezmeye korkuyorsun nereden çıkacağı belli olmuyor Avrupa diyorsunuz hiç başı boş köpek gördün mü? Göremezsiniz çünkü yine özel yerlerde gezip yiyip içip geziyorsun.Köylerde dahi küpesi
  • Bolulu
    25 Mayıs 2024 • 13:45
    Bi zahmet şu emekliler içinde iki kelime laf ediverin ev kirası onbin TL emekli maaşı onbin TL adaleeeeeetttt nerdesin
  • AS
    26 Mayıs 2024 • 23:13
    SANA VE ÇOCUĞUNA SALDIRIP PARÇALASINLAR BAKALIM O ZAMANDA BÖYLE DİYECEKMİSİN. SİLAHI ÇEKER VURURSUN. BİLİRİZ SİZİ. EĞER İNSANSANIZ İNSANIN HAYATININ HERŞEYDEN ÖNCE OLDUĞUNU BİLİRİSNİZ.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.