AKDAŞ ET, ÜRÜNLERİNİN TEMİZ RAPORUNU YAYINLADI "MAHKEME CEZANIN KALDIRILMASINA KARAR VERDİ"

...................................................

AKDAŞ ET, ÜRÜNLERİNİN TEMİZ RAPORUNU YAYINLADI
Paylaş
A-A+ Paylaş

Bolu’da faaliyet gösteren Akdaş Et Ürünleri fason olarak ürettiği “Sağlam Et” markasının sucuklarında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan testlerde tek tırnaklı hayvan eti çıktığını yalanlayarak temiz ürün raporlarını yayımladı. Firma avukatı Sinan Barut, “tek tırnaklı tespit edilemediğine dair rapor verildi.  Biz bu raporun ardından bize yazılan cezanın iptali için Bolu 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtık. Mahkeme, haklılığımız nedeniyle verilen cezanın kaldırılmasına karar verdi” dedi.  

  Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre, Bolu’da et ve et ürünleri üretimi yapan Akdaş Et firması bünyesinde üretilen Sağlam Et markasına ait sucuklarda, tek tırnaklı hayvan eti tespit edildiği belirtildi. Akdaş Et Sahibi Mutlu Akdaş ve Sağlam Et Sahibi Tevfik Sağlam, yaşananlara ilişkin avukatları Sinan Barut, aracılığıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamada, alınan numunelerin, Tarım ve Orman Bakanlığının Ankara’daki laboratuvarına giderken, farklı etlerle temas ettiği, test kitlerinin başka etler üzerinde de kullanıldığı belirtildi. Çıkan sonuçlara firma tarafından itiraz edildiği ve yine Tarım ve Orman Bakanlığına ait olan Kocaeli’deki laboratuvarda Akdaş Et firması tarafından, Sağlam Et markası için üretilen suçlardan alınan numunelerle yapılan test sonuçlarının temiz çıktığı belirtildi.

  Firma Avukatı Sinan Barut yaptığı açıklamada, Akdaş Et’te tek tırnak hayvan etinin tespit edilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, “Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın laboratuvarında yapılan tespitlerin ardından, herhangi bir şekilde Akdaş Et’te tek tırnak tespit edilmesinin mümkün olmadığını, bu konuda bir yanlışlık olduğundan dolayı Düzce Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tespit talebinde bulunduk.” dedi.

  “Birden fazla alınan numunelerde tek tırnaklı tespit edilemedi”
  Mahkeme süreci hakkında bilgi veren Barut, kendi istekleri ile tüm mamullerin tespitinin yapılması talebinde bulunduklarını belirterek, “Kendi isteğimizle kendi tüm mamullerin tespitinin yapılması, aynı tek tırnak tespit edilen ürün numunesinin tekrardan numune alınması ve bu durumun düzeltilmesi talebinde bulunduk. İlk önce Ankara’ya giden numunelerden sonra yine Tarım ve Orman Bakanlığının Ulusal Gıda Laboratuvar Müdürlüğü’ne ve bu sefer Kocaeli’ne gönderildi. Kocaeli’nde yapılan laboratuvar sonuçlarında, Düzce Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından birden fazla alınan numunenin hiçbirinde, herhangi bir şekilde tek tırnaklı tespit edilemediğine dair rapor verildi.  Biz bu raporun ardından bize yazılan cezanın iptali için Bolu 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtık. Mahkeme, haklılığımız nedeniyle verilen cezanın kaldırılmasına karar verdi. Daha sonra tekrardan bakanlık tarafından alınan 2. numunelerin Kocaeli’nde laboratuvara kabul edilemeyeceği, Ankara’da yapılan ilk numunelerin daha doğru olduğu belirtildi. Bu itirazın ardından 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından bize ilk verilen karar kaldırdı” şeklinde konuştu.

  “Kanun yararına bozma talebi devam ederken bu liste yayınlandı”
  Adalet Bakanlığı’na kanun yararına bozma talebinde bulunduklarını belirten Barut, “2. sulh ceza mahkemesi kararı kaldırmasına rağmen Adalet Bakanlığına kanun yararına bozma talebinde bulunduk ve kanun yararına bozma talebi halen devam ederken Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu liste yayınlandı. Adalet Bakanlığının kararı kesinleştiği zaman açık ve net bir şekilde ortaya çıkacaktır.  Müvekkil şirket tarafından birden fazla alınan numunelerde hiçbir tek tırnaklı tespit edilemediğine dair Kocaeli laboratuvarının birden fazla tespit sonucu vardır. Müvekkil şirket nezdinde hepsi isteyen herkes tarafından incelenebilir.” ifadelerini kullandı.

  “Etler başka bir şirket tarafından müvekkil şirkete getiriliyor”
  Etlerin başka bir şirketten geldiğini belirten Avukat Barut, “Tek tırnak tespit edildiği iddia edilen sucukların, asıl müvekkil şirket tarafından üretilmesi söz konusu değil, etler başka bir şirket tarafından müvekkil şirkete getiriliyor. Müvekkil şirket tarafından fason üretim yapılıyor.  Üzerinde ‘Akdaş Et’ logolu herhangi bir şekilde bir sucuktan tek tırnak tespit edilmesi mümkün değil. Ayrıca eti bize getiren şirketle ilgili hukuki süreç Düzce Sulh Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Yaptırımın kaldırılması için dava açılmıştır ve devam etmektedir.” diye konuştu.

Haber Fotoğrafları
AKDAŞ ET, ÜRÜNLERİNİN TEMİZ RAPORUNU YAYINLADI
AKDAŞ ET, ÜRÜNLERİNİN TEMİZ RAPORUNU YAYINLADI

7 yorum yapılmış

  • bolulu (1 yıl önce)
    3.4 kangal numune gitti diyosunuz da o numunelerin özel yapım olmadını nerden bilicez sinek küçük mide bulandırır misali kamyonla numune yollasalar artık ben yiyemem verdiğim parayıda helal etmem net yani
    0
    0
    Yanıtla
  • MuhtarBEY (1 yıl önce)
    Etlerin başka bir şirketten geldiğini belirten Avukat Barut, "Tek tırnak tespit edildiği iddia edilen sucukların, asıl müvekkil şirket tarafından üretilmesi söz konusu değil, etler başka bir şirket tarafından müvekkil şirkete getiriliyor. Müvekkil şirket tarafından fason üretim yapılıyor. Üzerinde ‘Akdaş Et' logolu herhangi bir şekilde bir sucuktan tek tırnak tespit edilmesi mümkün değil. DİYOR.. SİZ size gelen her eti kontrol etmeden mi fason üretim yap
    0
    0
    Yanıtla
  • bolulupokemon (1 yıl önce)
    BİR KERE ADIN ÇIKTI GİTTİ AKTAŞ SUCUK EVİ YADA AT EVİ
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Tabi tabi bizde inandık
    0
    0
    Yanıtla
  • simsiz (1 yıl önce)
    Mutlu ya dünyayı versen para için işine hile karıştırmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Ya ikinci sonuç araya birileri sokularak alındıysa... Bilemeyiz. Cin şişeden çıktı artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • NurettinKse (1 yıl önce)
    Akdaş sucuk .Kendilerine Bolu Halkının Vermişolduğü Güvene Değeŕe İhanet Ettilerse yazıktır Günahtır Bolu Halkı Hak Etmiyor Bu Ter iyesizliği
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.