SEDAT GÜLENER EVRAKI GERİ ÇEKİN DEDİ Mİ? İKİ ÇELİŞKİLİ İFADE....

..................................

SEDAT GÜLENER EVRAKI GERİ ÇEKİN DEDİ Mİ? İKİ ÇELİŞKİLİ İFADE....
Paylaş
A-A+ Paylaş

Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de çıkan yangın sonrasında başlatılan soruşturmada tutuklanan Gazelle Otel Genel Müdürü Ahmet Demir, “Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener bana Grand Kartal Otel’in ilk denetlemesi ile alakalı herhangi bir şey söylemedi” dedi. Öte yandan, otelin muhasebe sorumlusu Kadir Özdemir ifadesinde, Ahmet Demir’in Sedat Gülener’le görüştüğünü ve Gülener’in başvuruyu geri çekmesini istediğini söylediğini ifade etmişti.

Bolu’da 78 kişinin ölümüne neden olan otel yangını faciasında 26 kişi gözaltına alınmıştı. 19 kişi tutuklanırken, 6’sı adli kontrol şartıyla olmak üzere 7 kişi serbest bırakılmıştı. Davaya ilişkin işletme sahibi Halit Ergül’ün sahibi olduğu Gazelle Resort Oteli’nde ise 13 kişi gözaltına alınmıştı. Aynı ihmallerin bulunduğu Gazelle Otel geçici süreliğine oteli kapatma kararı alırken, Gazelle Otel’in tutuklanan Genel Müdürü Ahmet Demir’in ifadesi ortaya çıktı.

“SEDAT GÜLENER BANA GRAND KARTAL’IN İLK DENETLEMESİ İLE İLGİLİ BANA BİRŞEY SÖYLEMEDİ”

İfadesinde Grand Kartal Otel’deki evrak sürecinin hızlanmasıyla ilgili Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener ile telefonla görüştüğünü ifade eden Gazelle Resort Otel’in Genel Müdürü Ahmet Demir, “2024 yılının Aralık ayı sonlarına doğru muhasebe müdürü Kadir Özdemir bana, belediye evrakına göre Grand Kartal Otel’de genel bir eksikliğin olduğunu, yeni bir müracaatta bulunduklarını belirterek, "Müracaat işlemini hızlandırabilir miyiz?’ dedi. Ben de Sedat Gülener’e bu konuyu telefonda ilettim. Telefonda konunun içeriğine vakıf değilim.

Ancak, ‘Evrak sürecini hızlandırabilir miyiz?’ dedim. Sedat Gülener bana Grand Kartal Otel’in ilk denetlemesi ile alakalı herhangi bir şey söylemedi. Otelde eksiklik olup olmadığına ilişkin herhangi bir sözü olmadı.

“KONUYU ÖĞRENDİM, YARDIMCI OLURUM DEDİ"

Kendisi ikinci müracaatla ilgili bana ‘Konuyu öğrenelim, yardımcı olurum’ dedi. Bu konu ile ilgili Sedat Gülener’le telefonla görüşmüşlüğüm ya birdir ya da ikidir. Daha fazlasını hatırlamıyorum. Ben ikinci müracaat için görüşme yapmıştım. İşlemin olumlu sonuçlandığını Kadir Özdemir bana söylemiştir. Gazelle Otel’de yangın tatbikatı 2025 yılında yapılmadı. 2023 veya 2024’te yapıldığını hatırlıyorum.

Tatbikat neticesinde ISG defterine kayıt oluşturuluyor. Gazelle Otel’in yangın uygunluk raporu olmadığını biliyorum. Turizm Bakanlığı’nın akredite firmaları var. 2023 yılından beri her yıl bunlar denetim yapıyorlar. İsimleri hatırlamıyorum. Ancak bunlar kayıtlarda var. Her ikisini de kayıtlardan çıkarıp getirebilirim. Grand Kartal Oteli de, Gazelle Oteli de hizmet alınan şirketlerin denetlediğini biliyorum” ifadelerini kullandı.

5 yorum yapılmış

  • Yuksel14 (1 yıl önce)
    ben bildim bileli var 93 yıllarında ahmet ya restaurant şefiydi yada bar elamanıydı..ara sokakta siesta denilen cafesi vardı....ara ara boş olunca gelirdi 1-2 elamanı vardı..otel zannedersem 98 de tatilat olup yeniden açıldı...
    0
    0
    Yanıtla
  • BanuGrl (1 yıl önce)
    Gazelle otel sık gittiğimiz bir yerdi.. Bir kaç kez Ahmet beyden sigara içmek için izin istemiştik ..Kendisi bize bunun mümkün olmadığını söyleyerek talebimizi geri çevirmiştir.Kurallara bu kadar uyulan bir yerde böyle korkunç bir olayın gerçekleşmesi inanılır gibi değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (1 yıl önce)
    Ahçı, uşak, bahçivanı alıyorsunuzda turizm bakanlığı adına denetleyen aracı firmayı neden soruşturmaya dahil etmiyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Reber (1 yıl önce)
    Aynen,hepsinin telefon kayıtlarından çıkar,kim kimle görüşmüş,o ona atıyor o ona atıyor,suçlu kim!adalete güveniyoruz,illaki ortaya çıkacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Telefon kayıtlarına bakılsın onu hatırlamıyorum bunu hatırlamıyorum böyle ifade mi olur canım.
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.