Bolu’nun kayak merkezi Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan Grand Kartal Otel yangınında hayatını kaybeden vatandaşları anmak için SOL Parti Bolu Örgütü yürüyüş düzenledi. İl Başkanı Özgür Hasıl, “Sadece yitirdiğimiz 78 vatandaşımızı anmak için değil aynı zamanda bu katliam düzene karşı öfkemizi haykırmak için toplandık. Bu ülkede her felaketin her ölümün ardından aynı yalanları duyuyoruz” dedi.
Bolu'daki Kartalkaya Kayak Merkezi'nde otel yangınında hayatını kaybeden vatandaşları anmak için SOL Parti Bolu Örgütü yürüyüş düzenledi.
SOL Parti Bolu İl Örgütü yangında hayatını kaybedenler için, İmaret Meydanı’ndan Kardelen Meydanı’na yürüyerek hükümetin yangından sonraki politikasını eleştirdiler.
“ÖFKEMİZİ HAYKIRMAK İÇİN TOPLANDIK”
SOL Parti adına basın açıklamasında bulunan Sol Parti Bolu İl Başkanı Özgün Hasıl, “Yangında hayatını kaybeden 78 yurttaşımızı sevgiyle anıyor, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Bugün sadece burada Bolu Kartalkaya’da yaşanan yangın felaketinde yitirdiğimiz 78 vatandaşımızı anmak için değil aynı zamanda bu katliam düzene karşı öfkemizi haykırmak için toplandık. Bu ülkede her felaketin her ölümün ardından aynı yalanları duyuyoruz. ‘Doğal afet, kader, fıtrat’ hayır, biz bu yalanlara inanmayacağız.
Biliyoruz ki ne Kartalkaya’da yanan 78 canımız nede her gün işyerlerinde yitirdiğimiz emekçilerimiz ne de deprem ve selde hayatını kaybeden yurttaşlarımız bir tesadüf sonucu ölmedi” ifadelerini kullandı.
Haber: Emrah Sağıt – Köroğlu Gazetesi


