BOLU'DA 3 İLÇE VE 2 BELDEYE KONUT YAPILAMAYACAK...

.........................

BOLU'DA 3 İLÇE VE 2 BELDEYE KONUT YAPILAMAYACAK...
Paylaş
A-A+ Paylaş

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında Göynük, Seben, Mudurnu ilçeleri ile Karacasu ve Gökçesu beledilerinde belediyenin belirlediği alanların uygun olmadığı için konut yapılamadığını açıkladı.

Yüzyılın Konut Projesi kapsamında, Bolu genlinde 2 bin konut yapılacak. Bunların 1200 tanesi Bolu Merkez ilçede yapılacak.

Dörtdivan’da 150, Gerede’de 250, Kıbrıscık’ta 100, Mengen’de 100, Mudurnu Taşkesti’de 100 ve Yeniçağa’da 100 konut inşa edilecek. Göynük, Mudurnu, Seben ilçeleri ile Gökçesu ve Karacasu beldelerinde inşaat yapılmayacak.

“KAPALI KAPILAR ARDINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR DEĞİLDİ”

Konut yapılamama nedeninin siyasi bir yönünün bulunmadığını belirterek, Karacasu örneğini veren Başkan Güner, “Gizli, kapalı kapılar arkasında yapılan çalışmalar değildi bunlar. Hiç kimseye ayrıcalık ve imtiyaz sağlanması söz konusu değildi. Merkez’de 1200 konut planlandı. Yerleri de planlandı. Mesele Karacasu Beldemizde, orası da yine merkez. AK Parti belediyesinde, vatandaşlarımızın teveccühüyle şu an yönetme yetkisi verilen bir arkadaşımız var orada. Karacasu Beldesi’nde de şu an uygun konut planlaması yeri öngörülemediği için Karacasu’da da yapamıyoruz. Belki en çok ihtiyacı olan beldelerimizden” dedi.

“ALAN BULUNAMADIĞI BİLDİRİLDİĞİ”

Göynük Belediyesinin alan bulamadığını aktaran Başkan Güner, “Göynük’te yine Göynük Belediyemizce alan bulunamadığı bildirildiği için Bolu Valiliğine ve Çevre, Şehircilik, İkim Değişikliği il müdürlüğüne ve bakanlığa… Bu konuyla alakalı süreç yürütülemedi” ifadelerini kullandı.

“KENTTEN KOPUK BİR YAKLAŞIM OLACAĞI ÖN GÖRÜLDÜ”

Seben Belediyesinin tavsiye ettiği alanın tarım arazisi ve şehirden kopuk bir bölgede olduğunu belirten Güner, “Bir de Seben’de valilik önerisiyle tavsiye edilen yerin TOKİ yetkilileriyle ya da Çevre, Şehircilik yetkililerinin incelemesinde tarım alanlarının olduğu ve oraya inşa ya da imar edildiğinde toplu konutların, kentten kopuk bir yaklaşım olacağı ön görüldüğü için Seben’de uygulayamıyoruz” diye konuştu.

4 yorum yapılmış

  • BOLULUUUU (7 ay önce)
    varsa yoksa gerede insanlık nerede
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Arsa mı kaldı inşaat yapacak Bolu da
    0
    0
    Yanıtla
  • bolulu (7 ay önce)
    10 senede anca yapılır
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Evet Ne kadar sorumsuzca bir gerekçe. O bölgede evet bekleyen ne aileler var.
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.