BOLULU ŞEHİDİMİZ HAVA BİNBAŞI PİLOT NİHAT İLGEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

....................................

BOLULU ŞEHİDİMİZ HAVA BİNBAŞI PİLOT NİHAT İLGEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Paylaş
A-A+ Paylaş

 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait 'C130' tipi askeri uçağında şehit olan Bolulu Hava Pilot Binbaşı Nihat İlgen'i binlerce kişi son yolculuğuna uğurladı.

11 Kasım'da Azerbaycan'dan Türkiye'ye dönmek için havalanan ve Gürcistan hava sahası sınırları içinde düşen TSK'ya ait 'C130' tipi askeri kargo uçağında şehit olan İlgen'in naaşı Ankara'da düzenlenen törenin ardından Kayseri'ye getirildi. Kalemkırdı Camii'nde Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazına Vali Gökmen Çiçek, Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Kayseri Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, kurum kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, İlgen'in ailesi, yakınları, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan namazın ardından Şehit İlgen'in naaşı, top arabasına konularak Kartal Şehitliği'ne getirildi. Kortej havadan görüntülenirken, binlerce Kayserili'nin şehidini son yolculuğunda yalnız bırakmadığı görüldü.

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.