Bolu Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Bolu’da hayata geçirilen camide baba oğul kampını eleştirenlerle ilgili, “Diyanete, müftülüğe din öğretiyor beyefendiler. Cahillik ortaya çıkıyor” dedi.
Bolu Diyanet Gençlik tarafından, çocukların dijital ortamdan uzaklaşması, aile ve din bağlarının güçlenmesi adına, BAİBÜ Ali Ericek Uygulama Camii’nde “Baba – Oğul Cami Kampı” etkinliğini düzenledi. Bazı vatandaşların etkinliği eleştirdiği görüldü. Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş eleştirilere sert şekilde yanıt verdi.
Baba – oğul kampının, Hz. Muhammed’in bir sünnetinin güncellenmiş hali olduğunu belirten Demirtaş, “Ramazan’ın son 10 gününde kendimizi camiye hapsetmek, camiden dışarıya çıkmamak ve uhrevileşmek, Kur’an okumak, dua etmek… Bu dinimizde önemli bir ibadettir. Peygamberimiz de bu uygulamayı yapmıştır son 10 günde ve mescidin içerisinde bir çadır, bir hücre gibi mekân oluşturmuştur. Bu unutulan sünneti ihya etmek için, Bolu’muzda, üniversitemizdeki camimizde ‘baba – oğul kampı’ şeklinde bunu güncel hale getirdik” dedi.
“CAHİLLİK ORTAYA ÇIKIYOR”
Yapılan yorumların cahilce olduğunu aktaran Demirtaş, “Ama bundan habersiz olan insanlar, ‘Cami içerisinde kamp mı olur?’ diye diyanete, müftülüğe din öğretiyor beyefendiler. Cahillik ortaya çıkıyor. Önce sormak lazım hocam bunu niye yapıyorsunuz, bu nedir? Ama öyle bir yorumlar, ifşalar yazılıyor ki düşünebiliyor musunuz, devletin kuruluşuna birileri din öğretmeye çalışıyor. Bu yanlış bir durumdur” ifadesini kullandı.


