İSMAİL AKGÜL ÇIRAKLIK SORUNUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

....................................................................................................

İSMAİL AKGÜL ÇIRAKLIK SORUNUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
Paylaş
A-A+ Paylaş

Bolu Milletvekili İsmail Akgül, berber ve kuaför esnafının yaşadığı çıraklık desteği sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, berber ve kuaför sektörünün yıllardır binlerce genci meslek sahibi yaptığını ve en fazla çırak yetiştiren sektörlerin başında geldiğini ifade eden Akgül, son dönemde çıraklık desteklerinin kaldırılması ve uygulamada yaşanan aksaklıkların esnaf üzerinde ciddi bir mağduriyet oluşturduğunu belirtti.

Artan maliyetler karşısında esnafın çırak çalıştırmakta zorlandığını vurgulayan Akgül, bu durumun yalnızca esnafı değil, aynı zamanda meslek edinmek isteyen gençleri de olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Akgül, “Çırak yoksa usta da olmayacaktır. Bu durum, hem sektörün geleceğini hem de mesleki eğitimin sürdürülebilirliğini tehdit etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Berber ve kuaför esnafının desteklenmesi gerektiğini belirten Akgül, çıraklık desteklerinin yeniden düzenlenmesi ve sektörün bu kapsamda güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.