VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İşte belirtileri

28 Kasım 2011

Bolu İl Sağlık Müdür Dr. Dursun Koç, sık gribal enfeksiyon geçiren bireylerin sonbaharın başında grip ...

Bolu İl Sağlık Müdür Dr. Dursun Koç, sık gribal enfeksiyon geçiren bireylerin sonbaharın başında grip aşısı olmasının daha uygun olacağını bildirdi.

Koç, yaptığı açıklamada, grip ve soğuk algınlığının birbirinden farklı olduğuna ve vatandaşlar tarafından belirtilerinin aynı olması nedeniyle karıştırıldığını belirtti.

Grip hastalığının sürekli değişerek insanların bağışıklık sistemini alt etmeyi başaran bir virüs olduğunu ifade eden Koç, "Grip enflüanza virüsü kaynaklıdır. Soğuk algınlığı (nezle) ateş yükselmeden, hafif kırgınlık, burun akıntısı, hapşırma gibi belirtileriyle kendini gösteren, halsizliğe yol açmadığı için yatak istirahati gerektirmeyen bir hastalıktır. Grip ise, ani olarak 39 derece üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürükle kendini gösterir" diye konuştu.

Gripten korunmanın başlıca yolunun, vücut direncinin düşmesini engellemekten geçtiğini belirten Koç, şunları kaydetti:

"Vücut direncinin düşmemesi içinde mevsim özelliklerine uygun giyinilmeli, beslenmeye dikkat edilmeli. Gripli hastalar ile yakın temastan ve ortak eşya kullanımından kaçınılmalıdır. Türkiye'de bolca yetişen ıhlamur, özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla artan grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarında ilaçlı tedaviye yardımcı olarak kullanılan şifalı bitkidir. Gribal enfeksiyonlardan korunmanın önemli bir yolu ise aşılamadır. Aşılama ile virüslerin büyük bir kısmına karşı bağışıklık oluşturulacaktır. Sık gribal enfeksiyon geçirenler ve risk grubunu oluşturan bireylerde sonbahar başlangıcında grip aşısı yapılması uygun olacaktır. Altı aydan daha küçük bebeklerde, yumurta alerjisi olanlarda ve enfeksiyonu olanlarda aşılama yapılamaz."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.