VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Vanlı depremzedelere 5 yıldızlı tesis

29 Kasım 2011

Van'da meydana gelen 7.2 ve 5.6'lık depremlerden sonra Bolu'ya gelen 105 aile için valilik tarafından ...

Van'da meydana gelen 7.2 ve 5.6'lık depremlerden sonra Bolu'ya gelen 105 aile için valilik tarafından 5 yıldızlı tesis yapılıyor. 

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Van'dan gelen depremzede aileleri ziyaret etti. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü arkasında bulunan tesislerde konaklayan depremzede ailelerin yanına giden Vali Özçimen, Vanlı ailelerle sohbet edip çay içti. Depremzedelerin sıkıntısını dinleyen Özçimen, küçük çocuklarla tek tek ilgilendi. Özellikle depremzede kadınlara üzülmemelerini ve Bolu'da kendilerinin çok rahat bir yaşama kavuşacaklarını söyleyerek moral veren İbrahim Özçimen, yeni tesislerin hazırlandığını söyledi.

Bolu Valiliği, bugüne kadar Bolu'ya gelen 105 ailenin daha rahat konaklayabilmesi için Karacasu beldesinde bulunan Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait tesisleri hazırlamaya başladı. 5 yıldızlı oteli aratmayacak tesislerde depremzedelere her türlü imkan sağlanacağı belirtildi. 

Tesislerin şu an baştan aşağı yenilendiğini söyleyen Bolu Valisi İbrahim Özçimen, şöyle konuştu: "Şu an 105 depremzede ilimizde misafir ediliyor. Değişik misafirhanelerde kalıyorlar. Kendileri bizden ev ortamı istedi. Şimdi Orman Bölge Müdürlüğümüze ait boş durumdaki lojmanlarımız vardı. 20 lojmanı kurumlara paylaştırdık. Bunların elektrik, su gibi ne ihtiyacı varsa giderildi. Boyaları yapıldı. Yerleşime hazır hale getirildi. İnşallah yarından itibaren depremzedeleri bu lojmanlara yerleştirmiş olacağız.

Çocuklar en yakındaki okula gidecekler. Onların okul, hastane, dershane gibi bütün hizmetleriyle ilgileneceğiz. Ben bu işte çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sanki kendi ailelerinin başına gelmiş gibi ciddi bir ilgi oldu. Kaloriferli evlerde kalacaklar. Şofbenleri de takıldıktan sonra eksikleri kalmayacak." Depremzede çocukların ücretsiz dershanelere gönderileceğini söyleyen Vali Özçimen, sözlerine şöyle devam etti: "Burada oyun oynayabilecekleri alanlar var. Diğer çocuklarla kaynaşabilecekler. Biz de zaman zaman ziyaret edeceğiz. Deprem ortamından çıkmış olmaları bir bakıma iyi oldu. Çünkü artçılar devam ediyor. Hep deprem konuşuluyor. Burada hayat devam ediyor. Mecburen derslerini okumaları gerekiyor. Dershanelerini başlatacağız. Sınavları olan arkadaşlarımızı da ücretsiz dershanelere başlatacağız."

Vanlı ailelerin, Orman Bölge Müdürlüğü tesislerindeki tüm eksikler tamamlandıktan sonra önümüzdeki günlerde evlerine yerleşmeye başlayacağı belirtildi.

Vali'den depremzedelere ziyaret ile ozgurbolugazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.