VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Sipariş Üstüne Kamyon Çalıyorlar

29 Kasım 2011

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 7 ayrı ilde sipariş üzerine kamyon hırsızlığı yapan ...

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 7 ayrı ilde sipariş üzerine kamyon hırsızlığı yapan çeteye düzenlediği operasyonda, aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 5 kişiyi yakaladı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 7 ayrı ilde sipariş üzerine kamyon hırsızlığı yapan çeteye düzenlediği operasyonda, aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 5 kişiyi yakaladı. Emniyette ifadesi alınan zanlılar adliyeye sevk edildi. Çetenin kamyonları çalabilmek için iki kadını kullandığı; kadınların önce kamyon şoförleri ile arkadaşlık kurduğu, ardından kamyonları çaldıkları öğrenildi.

Sipariş üzerine kamyon ve iş makineleri çalan bir çete, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Bilecik, Ankara, Bursa ve Düzce'de çeşitli hırsızlık olaylarına karıştı. Çetenin, sipariş edilen kamyonları çalabilmek için iki kadını kullandığı ortaya çıktı. Çeteye üye iki kadın, çalmayı planladıkları kamyon şoförleri ile önce arkadaşlık kuruyor, ardından evlerine davet ettikten sonra söz konusu kamyonları çalıyordu.

Bu yöntem ile Kocaeli'nde 5 ay önce kamyon çalınması üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Fiziki ve istihbari çalışmalar sonrasında harekete geçen emniyet güçleri, Kocaeli, Kayseri, İstanbul ve Düzce'de yaptıkları operasyonda içlerinde örgüt lideri olduğu ileri sürülen Mustafa A.'nın da bulunduğu şebeke üyesi Cahit Ç.(49), Mikail C.(41), Osman G.(40) ve Nuray Ö.(30) gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan zanlılar adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında 1'i kadın 3 kişinin ise aramalarının devam ettiği kaydedildi.

Çetenin kamyonları sipariş üstüne çaldığı, şebekenin kamyonları rahatça çalabilmek için iki kadını kullandığı öğrenildi. Söz konusu kadınların telefonla ya da yol kenarlarında otostop çekerek kamyon şoförleri ile tanıştıkları, arkadaşlık kurduktan sonra kamyonları ve iş makinelerini çaldıkları öğrenildi.

Çetenin bu yöntemle 14 hırsızlık yaptığı, 15 tane TIR ve kamyon çaldığı, 1.2 milyon lira elde ettiği belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.