VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'da hayvan sevgisi böyle!

2 Şubat 2012

Bolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan ve donmak üzere olan yavru şahin, kentin en ...

Bolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan ve donmak üzere olan yavru şahin, kentin en işlek caddesinde bir aracın üzerine düştü. Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü'ne götürülen şahine şırıngayla su içirilip tavuk ciğeri verildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çekince bitkin düşen yavru şahin, İzzet Baysal Caddesi'nde otomobiliyle evine gitmekte olan bir vatandaşın aracının üzerine düştü. Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü'ne götürülen yavru şahin kaloriferin yanına konularak kendine gelmesi sağlandı. Şahine şırıngayla su içirilip tavuk ciğeri yedirildi. Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Seyfettin Kiniş, enstitüde görevli Yaban Hayatı Uzmanı İlhami Turan ile Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü'nden de çağrılan bir uzman ile yavru kuşun muayenesi yapıldı.

Yaban kuşlarının yoğun karlı havalarda yiyecek bulmakta zorluk çektiklerini belirten İlhami Turan, "Son günlerde de aşırı soğuk havalar var. Karlı havalarda yem bulamayınca güçsüz düşüyorlar ve insanlara mecburen daha fazla yaklaşıyorlar. Yiyeceğe gösterdiği tepkiden aç olduğu belli. Açlık, susuzluk ve soğuğun ardından kendisini bırakmak zorunda hissetmiş. Kendisine geldikten sonra yeniden doğaya bırakacağız" dedi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.