VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Çocuklar artık emin ellerde

6 Şubat 2012

Babaları işsiz kaldığı için sokaklarda tartıcılık yaparak ekmek parası kazanmaya çalışan iki kardeşe yetkililer sahip ...

Babaları işsiz kaldığı için sokaklarda tartıcılık yaparak ekmek parası kazanmaya çalışan iki kardeşe yetkililer sahip çıkmak için harekete geçti.

İzzet Baysal Caddesi’nde ellerinde tartılarla vatandaşları tartıp para kazanmaya çalışan iki kardeşin dramı yürekleri dağladı. 11 yaşındaki E.K. ve 9 yaşındaki kız kardeşi M.K., babaları işsiz kalınca para kazanmak için kolları sıvadı. İlköğretim öğrencisi iki kardeş, evlerine ekmek parası götürebilmek için tartıcılı yapmaya başladı. Sokakta bir duvar dibine çöken iki kardeş, ellerindeki tartılarla çevreden geçen vatandaşların kilosunu ölçüyor. 50 kuruştan ölçüm yapan iki kardeş, ailelerine katkı sağlamak için çalışmaya başladıklarını söyledi.

Yaptıkları işten anne ve babasının haberi olmadığı söyleyen E.K ve M.K kardeşler, “Ailemizden habersiz bu işi yapıyoruz. Evimizde yiyecek ekmek bile yok. Babam üzüntüsünden kahroldu. Annemiz ise ev hanımı olduğunu için bir iş bulamıyor. Annemiz, bulaşıkçılık yaparak para kazanmak istediğini söylüyor ama iş bulamıyor. Biz dört kardeşiz. İkimiz büyük olduğumuz için çalışmak zorunda kaldık. Bugün okullarımız açılıyor. Okula mı gitsek, çalışarak ekmek parası mı kazansak diye düşünüyoruz. Şu anda bütün yük bizim omuzlarımızda. Bir an önce babamızın işe girmesini ve yardımseverlerin bize destek olmasını istiyoruz. Bizde yaşıtlarımız gibi okula gidip, oyun oynamak istiyoruz. Fakat bu şartlarda çalışmaktan başka şansımız yok” diyerek içinde bulundukları durumu anlatmaya çalıştılar.

Edinilen bilgiye göre, iki kardeşi sokakta gören vatandaşların belediye yetkililerine durumu anlattıkları ve yetkililerin de tartıcı çocuklara sahip çıkacağı öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.