VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Özgürlüğüne kavuştu

8 Şubat 2012

Soğuktan donmak üzereyken Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Müdürlüğü Yaban Hayatı Koruma yetkilileri tarafından tedavi altına ...

Soğuktan donmak üzereyken Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Müdürlüğü Yaban Hayatı Koruma yetkilileri tarafından tedavi altına alınan ve 'Ceyhun' adı verilen yavru şahin, bir haftalık tedaviden sonra yeniden doğaya bırakıldı.

 Geçtiğimiz hafta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan ve soğuktan donmak üzere olan yavru şahin, İzzet Baysal Caddesi’nde bir otomobilin üzerine düştü. Otomobil sahibi hemen Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü yetkililerini arayarak durumu bildirdi. Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne götürülen yavru şahin burada tedavi altına alındı. Enstitüde görevli Yaban Hayatı Araştırmaları Mühendisi İlhami Turan ile Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü'nden de çağrılan bir uzman ile yavru kuşun muayenesi yapıldı. Şırıngayla su içirilen ve tavuk ciğeriyle beslenen yavru şahinin tedavisi tamamlandı.

Bir hafta boyunda Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Müdürlüğü’nde tedavisi yapılan şahine ‘Ceyhun’ adı verildi. Yaban Hayatı Araştırmaları Mühendisi İlhami Turan, “Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşımızın ihbarı sonrası yavru şahini kontrol altına aldık. Bir otomobilin üzerine düşmüş. Hemen alıp tedavisini yaptık. Ayağına da bir cisim batmıştı. Onu çıkardık. Tedavi boyunca ciğerle besledik. Tedavisinden sonra da iyileşip iyileşmediğini anlamak için ölü bir kuş verdik. Ona dokunması demek iyileştiği anlamına geliyordu. Sürekli gurbet hasreti çeker gibi camdan bakmaya başlamıştı. Biz de tedavisini yaparak yeniden doğaya bıraktık” dedi.

Tedavisi tamamlanan ‘ceyhun’ isimli yavru şahini, Bolu’yu tepeden gören bir noktaya çıkan ekipler tarafından doğaya bırakıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.