VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

F Tipi Cezaevi'nde çocuklu eylem...

2 Nisan 2012

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü bulunan İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu ...

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü bulunan İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu için cezaevi önünde toplanan bir grup, Mirzabeyoğlu'na idam cezasına çarptırılışının 11'nci yılında destek verdi. Eylemde küçücük çocuklarında kullanılması ve slogan attırılması gözlerden kaçmadı.

Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından 2001 yılında ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edilen İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu'na destek için Bolu'ya gelen ve aralarında küçücük çocuklarında bulunduğu 50 kişilik grup, F Tipi Cezaevi önünde tekbir getirip liderlerine destek verdi. Ellerinde "Fikir idam edilemez" yazılı dev pankartla yürüyüşe geçen grup, cezaevi girişinde toplandı.

Salih Mirzabeyoğlu'nun idam cezasına çarptırılışının 11'nci yıldönümünde cezaevi önünde toplanan İBDA-C üyeleri hep bir ağızdan slogan attı. Yüzlerine Mirzabeyoğlu'nun maket resimlerini takan grup, daha sonra avukatları aracılığıyla basın açıklaması yaptı. Salih Mirzabeyoğlu'nun avukatı Ali Rıza Yaman, beraberindeki avukatlar ile birlikte yaptığı açıklamada, "Dünya hukuk ve fikir tarihi şahittir ki fikir idam edilemez. 'Fikri idam teşebbüsü' olan Mirzabeyoğlu davasının yanında yer aldığımızı bildirmek ve ismimizi 'zulme rıza göstermeyenler' arasında yazdırmak adına idam cezasının verildiği günün yıldönümünde buraya toplandık. Mirzabeyoğlu davasında hukuksuzluğun her türlü izah ve ispattan vareste bir durum arz ettiğini, bu yüzden yeniden ve ivedilikle ele alınıp, zulme son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından avukatlar ve gruptan bazı kişiler Salih Mirzabeyoğlu'yla görüşmek için cezaevine girdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.