Elginkan Vakfı'ndan müjdeli haber geldi....

Bolu'da kurulduğu günden bu yana yaklaşık 50 bin kişinin iş imkânı elde etmesine yardımcı olacak ...

Elginkan Vakfı'ndan müjdeli haber geldi....
Paylaş
A-A+ Paylaş

Bolu'da kurulduğu günden bu yana yaklaşık 50 bin kişinin iş imkânı elde etmesine yardımcı olacak kurslar düzenleyen Elginkan Vakfı'nın Bolu'dan ayrılma girişimi, Bolu siyasetinin ve bürokrasisinin önde gelen isimleri tarafından önlendi. Elginkan Vakfı Mütevelli Heyeti yaptığı toplantıda “Bolu'da faaliyetlere devam” kararı aldı.

 Ülke ve Bolu sanayinin ihtiyaç duyduğu vasıflı işgücü yetiştirilmesine ve bu suretle ülkenin istihdam imkânlarını artırıcı eğitim çalışmalarına katkıda bulunmak için açılan Elginkan Vakfı'nın yetersiz ilgiden yakınarak, kendilerine sahip çıkılmadığı düşüncesiyle Bolu'dan ayrılmayı gündeme taşıdığı iddiaları gündeme oturdu.Bolu'da kurulduğu günden bu yana 216 farklı meslek grubu için kurs açan, yaklaşık 50 bin kişinin iş imkânı elde etmesine yardımcı olacak kurslar düzenleyen Elginkan Vakfı'nın Bolu'dan ayrılma girişimini önlemek üzere oluşturulan heyet İstanbul'da vakıf yöneticileriyle temaslar gerçekleştirdi.

 Vali Yardımcısı Ömer Eru, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, BESOB Başkanı Tahir Gayret ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan heyet görüşmelerini tamamladı ve vakfın Bolu'da kalması yönünde yetkililerden söz alarak Bolu'ya döndü.  İstanbul'da vakıf yetkililer ile siyaset, bürokrasi ve STK'lardan oluşan heyetin yaptığı görüşmelerden Elginkan Vakfı'na daha çok destek verilmesi konusunda söz kesildiği belirtildi.

www.bolugundem.com

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.