VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Memurlar hükümeti protesto ettiler...

23 Mayıs 2012

Bolu'da çeşitli sendikaların organizasyonuyla bir araya gelen eğitim çalışanları, hükümetin zam önerilerini düşük bularak protesto ...

Bolu'da çeşitli sendikaların organizasyonuyla bir araya gelen eğitim çalışanları, hükümetin zam önerilerini düşük bularak protesto yürüyüşü yaptı.

Çeşitli sendikalara üye olan eğitim çalışanları, hükümetin zam önerisini düşük bularak iş bırakma eylemi yaptı. Hükümetin zam teklifine sıcak bakmayan ve tepkilerini dile getirmek için toplanan yaklaşık 200 eğitim çalışanı, ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kısa süreli oturma eylemi yaptı. Daha sonra Hükümet Meydanı’na geçen grup ellerinde pankartlarla, “Bahane değil zam istiyoruz”, “Hükümet zammını al başına çal”, “Memuruz, haklıyız, kazanacağız” şeklinde slogan atarak yürüyüş yaptılar. Memur-Sen Bolu İl Başkanı Ahmet Koçak, hükümetin memura yeterli desteği vermediğini savunarak, “Biz bugün işimize, aşımıza sahip çıkmak için emeğimizi değersiz görenlere ne kadar önemli olduğumuzu haykırmak için işe gitmedik. Hizmet üretmedik. Toplu Sözleşme Kanunu'nu çıkaran hükümet beş aydır kamu çalışanlarına zamlı maaş veremezken, şike, emekli vekillerin maaşları söz konusu olunca yerinde duramamakta, memur söz konusu olunca ise kılını kıpırdatmamaktadır. Artık hakkımızı istiyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından Hükümet Meydanı’ndan yürüyüşe geçen yaklaşık 200 kişi Bankalar önüne kadar yürüdü. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.