VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tatbikatı bile korkutmaya yetti..

17 Ekim 2012

İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde yapılan yangın tatbikatı gerçeği aratmazken, kimyasal madde bulaşan bir sürücü dezenfekte ...

İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde yapılan yangın tatbikatı gerçeği aratmazken, kimyasal madde bulaşan bir sürücü dezenfekte edilip sedyeye alındı.

İzzet Baysal Devlet Hastanesi personelinin olası bir yangın ve doğal afetler sırasında neler yapması gerektiğini daha iyi anlamaları için tatbikat yapıldı. Tatbikata UMKE, AFAT, İtfaiye Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Hüeyin İka ve hastane personeli katıldı. Tatbikatta ilk olarak yangın anonsu yapılarak hastanedeki personel dışarı çıkartıldı. Daha sonra müdahale çadırına geçen personel içerideki yaralılar hakkında ekiplere bilgi verdi. Hemen olay yerine gelen UMKE, AFAT ve Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hastane binasına girerek yaralılara müdahale etti. İçeride yangının büyüdüğü ihbarı yapılınca bazı personel ellerinde yangın tüpleriyle alevlere müdahale etti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, personelin yangın tüpüyle müdahale ettiği alanlarda alevleri kontrol altına aldı.

TATBİKATI BİLE KORKUTTU

Hastanede yatışı yapılan ve tedavi gören hastaların dumandan zehirlendiği öğrenildi. Olay yerine gelen UMKE ekipleri, dumandan zehirlenen hastaları merdivenli itfaiye aracı ve sedye yardımıyla camdan kurtardı. Gerçeği aratmayan tatbikatın son bölümünde kimyasal madde yüklü aracın kazasına karışan bir sürücü kontrolsüz hareketlerle hastaneye giriş yaptı. Ne yaptığını bilmeyen sürücüyü güvenlik güçleri durdurarak araçtan indirdi. Kimyasal madde bulaşan şahıs hemen dezenfekte odasına alındı. Dezenfekte edilen şahıs daha sonra sedyeye alınarak müşade altına alındı.

Tatbikatın çok olumlu geçtiğini söyleyen İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Hüseyin İka, “Hastane çalışmalarımızın olayı bir afet ya da yangın sırasında neler yapmaları gerektiğini anlatmak için tatbikat yaptık. İçerideki yaralılarımız ekipler tarafından kurtarıldı. Bu tatbikatta bize Sağlık İl Müdürlüğü, İtfaiye, UMKE, AFAT ve Kızılay ekipleri destek oldu. Biz de kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

1 yorum yapılmış
  • İSMAİL
    16 Ekim 2012 • 11:00
    GÜVENLİKCİYE SÖLEYİN BİRAZ CİDDİ OLSUN
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.