VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'ya bilim ve teknoloji merkezi kuruluyor

2 Kasım 2012

Bolu Belediyesi tarafından çocuklar ve gençlerin bilimsel konularda farkındalığının artırılması amacıyla kente Bilim ve Teknoloji ...

Bolu Belediyesi tarafından çocuklar ve gençlerin bilimsel konularda farkındalığının artırılması amacıyla kente Bilim ve Teknoloji Merkezi kurulacak.

Büyükşehir Belediyesi statüsündeki illerin ardından, Mardin’de kurulma çalışmaları devam eden Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin Bolu’da da kurulmasına ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından bir sunum yapıldı. Bursa Kültür A.Ş Genel Müdürü Rıfat Bakan’ın gerçekleştirdiği sunumda, geleceğin bilim adamlarını yetiştirecek ve bilimsel şovların sergilenebileceği alanların yer aldığı merkezin taslak planı ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi. Sunumun ardından projeyle ilgili bilgiler veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin çok büyük işlere imza atacağını söyledi.

Gençlerin bu merkeze yoğun ilgi göstermesini isteyen Yılmaz, “Ülkemizin ve ilimizin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımızı ‘bilim adamı olmaya teşvik etmeliyiz’ fikrinden yola çıkarak Bursa’da güzel bir örneği olan böyle bir merkezin ilimize de kazandırılması noktasında çalışma başlattık. Bu proje ile ilimizde yaşamlarını sürdüren çocuklarımıza ve gençlerimize gelişmiş ülkelerdeki şartları sunmayı hedefliyoruz. Biz çocuklarımıza güveniyoruz. Bu kapsamda onlar için uygun ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Yeniliğe önem verdiğimizde, gerekli alt yapıyı kurduğumuzda çok büyük başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyor, bu projenin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Öte yandan, avam proje onaylanırsa Bolu Belediyesi’ne ait olan Katlı Otopark’ın ikinci katı bundan sonra bilim ve teknoloji merkezi olarak hizmet verecek. Merkez ile öğrenim hayatında daha çok okuma ve dinlemeyle öğrenen çocuklar, burada deney yapacak ve bilimi dokunarak öğrenecekler. Toplantıya, Başkan Alaaddin Yılmaz’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Rıfat Bakan, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve Bolu’da faaliyetlerini sürdüren mimar ve mühendisler katıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.