VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tekel tartışması büyüyor

29 Kasım 2012

  Karacasu Beldesi Belediye Başkanı Celal Beydili’nin tekel büfeleri ile ilgili açıklamalarına  MHP İl Başkanı Mustafa ...

Karacasu Beldesi Belediye Başkanı Celal Beydili’nin tekel büfeleri ile ilgili açıklamalarına  MHP İl Başkanı Mustafa Ramazan’dan destek geldi.

 MHP İl Başkanı Mustafa Ramazan gündem ile ilgili sorularımızı yanıtladı. Ak Parti İle CHP arasında yaşanan üye polemiğini değerlendiren Ramazan iktidar partisinin üyeliği şantaj  aracı olarak  kullandığını söyledi.  Ramazan yaşanan tartışmalarla ilgili , “ Üye polemiği yıllardan beri yapılıyor. İktidar partileri üyelik konusunu kendi lehlerine kullanmak istiyorlar. Maalesef bizim partimizin başına da geliyor. Çoğu kamu kuruluşu özelleşti. İşçi alımlarında işe girmek isteyen insanlarda Ak Partiye üye olma şartı getiriliyor. Bizim üyelerimiz de istemeyerek de olsa işe girmek için istifa ediyorlar. Yılda 10-15 kişi MHP’den bu sebeple istifa etmek için bize müracaat ediyor. Ak Parti üye sayısını şişirip algı oluşturmak istiyor. Vatandaşlarda istemese de üye oluyorlar. Bunu kınıyoruz. Diğer partilere üye olanlar iş ile ilgili devlet ile ilgili her hangi bir konuda müracaat ettiğinde önlerine Ak Parti üyeliği getiriliyor. MHP’de üye olanların başka partilere üyeliği var mı yok mu bakıyoruz. Ayrılmak isteyenlerin 1 hafta içerisinde mağdur etmemek için istifalarını kabul ediyoruz. Maalesef AKP seçmen sayısı ile üye sayısını eşit göstermek adına toplumda bir baskı unsuru oluşturuyor. Siyasi oyun olarak bunu yapıyorlar. İnsan ahlakına ve siyasi etik kurallara uymuyor. Bize her ay bir kişi gelip işe gireceğini ve Ak Partiye üye olmaları gerektiğini belirterek istifa ediyorlar. İş baskısı ile üye yapılan insanların kalbinin bizlerle olduğunu ve oylarını bize vereceklerini biliyoruz” dedi

“Ak Parti ile CHP arasında hiçbir fark yok”

Tanju Özcan ile Başkan Alaaddin Yılmaz arasında yaşanan tartışmaları değerlendiren MHP İl Başkanı sözlerini şu şekilde sürdürdü, “ Her iki partide seçimlerin kendi aralarında geçmesini istemektedir. Bizim bu partilerle ilgili yaptığımız açıklamalara bu nedenle cevap vermemektedirler. Bolu’da siyaseti iki kutuplu yapmak istiyorlar. Ak Parti ile CHP arasında hiçbir fark yok. İki partide siyasi hırs ve inatlaşma siyaseti yapıyor. MHP Bolu’da ciddi bir güçtür. Son seçimlerde de bunu kanıtlamıştır. İki yıl öncesinden aday çıkarıyorlar. Bizim aday sıkıntımız yok. Değerlendiriyoruz. Zamanı gelince ağırlığımızı koyup iki kutuplu hale getirilmek istenen siyasi ortamda MHP’nin var olduğunu göstereceğiz. Bizim gücümüz azımsanamaz. En kısa zamanda Bolu’da gündem oluşturacağız. Biz birilerinin söylediklerine cevap verecek bir parti değiliz. Aksiyon partisiyiz. Kendimize göre doğru bulduğumuz şeyleri şekillendirdikten sonra açıklama yapıyoruz. Her gün gazeteye çıkıp bir şeyler söylemek doğru değil. Uzun vadede toplumda bir algı oluşturma çabası içinde olduklarını biliyorum.3. bir kutup açmak istemiyorlar. Bizim söylemlerimize cevap vermiyorlarsa biz de bunu kapı kapı dolaşarak vatandaşlara anlatacağız, anlatıyoruz da zaten”

“Tekel sınırlandırmasını destekliyoruz”

Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili’nin tekel bayileri ile ilgili söylediği sözleri değerlendiren MHP İl Başkanı Mustafa Ramazan konu ile ilgili , “ Belediye sınırları içerisinde ki alkollü alanlar bir kurulla değerlendirilir. Bolu’da maalesef her köşede bir tekel bayisi var. Vatandaşlar bu bayilerden içki satın alıyor. Alkollü olarak gelip çevreyi rahatsız ediyorlar. İçkili mekânların sınırlandırılıp belli bir yerde toparlanması her ilçe ve belde için gereklidir. Karacasu Belediye Başkanımızın beldede içkiyi tamamen yasaklanması gibi bir yetkisi de yok zaten.  Ama sınırlandırılmasını destekliyor ve olumlu buluyoruz. Tekel bayileri maalesef Bolu’da büyük bir sıkıntı. Şehir merkezinde ki bu tür yerlerin en azından belirli noktalara toplanması Bolu için güzel olur. Çünkü insanlarımızın büyük bir kısmı içki içmeyen aileler. Ekmek almak isteyen bir çocuğun yanında bira alan birinin olması kötü bir görüntü oluşturuyor ve içki içmeyenleri de içkiye yöneltiyor” açıklamalarında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.