VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'da 5 bin TL kazandı

27 Aralık 2012

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı fotomontajlı bir fotoğrafta, ''kişilik haklarını ihlal ettiği'' gerekçesiyle dava açtığı ...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı fotomontajlı bir fotoğrafta, ''kişilik haklarını ihlal ettiği'' gerekçesiyle dava açtığı 3 ayda bir yayınlanan Bolu Büyüksu gazetesinden, 5 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya ve Burhanettin Sevencan ile gazetenin avukatı katıldı.Erdoğan'ın avukatları davanın kabulünü, gazetenin avukatı ise davanın reddini talep etti.Davayı kısmen kabul eden Hakim Zerrin Berke, Bolu Büyüksu gazetesi imtiyaz sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Kadri Uçmak'ın, Başbakan Erdoğan'a 5 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.Dava dilekçesinde, 27 Temmuz 2010'da çıkan Büyüksu gazetesinde yer alan bir fotoğrafta, Başbakan Erdoğan'ın, fotomontaj yoluyla toplumun ahlaken kabul etmeyeceği bir şekle büründürülerek ''kişilik haklarının ihlal edildiği'' savunularak, Kadri Uçmak'tan 10 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

www.bolugundem.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.