VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Dersler devam ediyor

24 Şubat 2013

  AK Parti Genel Merkezi ARGE Başkanlığı tarafından başlatılan Siyaset Akademisi hafta sonu Necip Fazıl Kültür ...

AK Parti Genel Merkezi ARGE Başkanlığı tarafından başlatılan Siyaset Akademisi hafta sonu Necip Fazıl Kültür Merkezinde devam etti. Programa Prof. Dr. Yusuf Şahin, kent vizyonu ve kentleşme konularında bilgilerini aktarırken, Kişisel Gelişim uzmanı Dr. Emel Topçu ise, kişisel gelişim ve liderlik ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Dört saatlik programda ilk olarak Akademisyen Prof. Dr. Yusuf Şahin söz aldı. Şehirleşmenim sebepleriyle başladığı sunumda konuşan Prof. Dr. Şahin İktisadi, siyasi ve teknolojik sebepler hakkında bilgiler verdi. İç göç hakkında da konuşan Şahin “Göçler daha çok doğudan batıyadır, Doğrudan ve ya sıçramalı bir şekilde göç şeklinde olabilmekte olup; genç, bekar ve eğitimliler daha fazla göç etmektedir. Göç edenler daha önce göç edenlerin olduğu yere doğrudur, güzergâhları vardır” şeklinde konuştu.

Kırsal kesimden Şehirlere göç için “60 yılda Türkiye bir yerden diğer yere göç etti” diye tarif eden Şahin, bu göçlerin sebeplerden bahsederek kırsal ile şehir kültür hakkında çeşitli örnekleri katılımcılara aktardı.

Türkiye siyasetindeki çevrenin “merkeze” kaymasının da bir göç sebebi olduğunu söyleyen Şahin, siyasilere bazı tavsiyelerde bulundu. Şahin; “Bir zamanlar %50 oy oranını aşan bir Anavatan Partisi vardı fakat şuanda ne durumda? Yok olup gittiler” şeklinde konuşarak; “toplumla olan samimiyetinizi hiç kesmeyin. Örneğin İl Genel Meclisi üyesisiniz. Vatandaş her zaman sizden bir şeyler talep etmez. Her nerede olursa olsun samimiyet çok önemlidir, vatandaşa samimi bir el uzatmak çok önemlidir. Uzattığınız o el karşınızdaki için hiç ulaşamayacağı birine ulaşmak anlamına gelir. Toplumla samimi ilişkilerde bulunabilmemiz çok önemli” dedi.

Prof. Dr. Yusuf Şahin’den sonra söz alan Kişisel Gelişim uzmanı Dr. Emel Topçu ise liderlik konusunda bilgiler vererek Liderliğin geçmişi ile lider çeşitleri hakkında konuştu. Topçu, iki çeşit lider olduğunu bunlardan birincisinin otoriter ikincisinin karizmatik lider olduğunu belirtti. Topçu, ayrıca akılcı liderlik diye bir kavramında ortaya çıktığını otoriter ve karizmatik liderlerle paralel gittiğini vurguladı.

“Şimdi yeniden bir dönüşüm yaşıyoruz” diyen Topçu, bu dönemde toplu göçlerin ve teknolojinin çok önemi olduğunun altını çizdi ve “Son kırk yılda her şey yeniden değişti. Yeni değişen şartlarda yeni çalışma şekillerinde de yeni liderlik arayışlarına gidildi” dedi.

Lider kavramında dönüşümcü liderliği önemli gördüğünü söyleyen ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da dönüşümcü bir lidere uyduğunu ifade eden Dr. Emel Topçu “Sayın Başbakanımız dönüştürdü bir lider. Bu dönüşümcü liderlerin en önemli özelliği kendisini merkeze koymuyor, etrafındaki insanların içlerindeki cevherleri ortaya çıkartıp, onların kendi cevherleri doğrultusunda çalışmasını sağlıyor olmasıdır” şeklinde konuştu.

Kişisel Gelişim uzmanı Dr. Emel Topçu’nun konuşmasının son bulmasının ardından program, konuşmacılara yöresel yiyeceklerin hediye edilmesi ile son buldu.

Başbakan Erdoğan dönüşümcü bir lider’dir…

Liderlik ve lider çeşitleri…

“Toplumla olan samimiyetinizi hiç kesmeyin”

AK Parti ARGE Başkanlığı tarafından organize edilen Siyaset Akademisinde bu hafta Prof Dr. Yusuf Şahin ve kişisel gelişim uzmanı Dr. Emel Topçu katılımcılara ders verdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.