VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

250 İşçi eylem yaptı

29 Mart 2013

Bolu’da faaliyet gösteren bir firmada çalışan işçilere sendikaya üye olduğu gerekçesiyle baskı yapıldığını iddia eden ...

Bolu’da faaliyet gösteren bir firmada çalışan işçilere sendikaya üye olduğu gerekçesiyle baskı yapıldığını iddia eden Türk Metal Sendikası üyesi 250 kişi, fabrika önünde eylem yaptı.

Geçtiğimiz günlerde sendika üyesi oldukları gerekçesiyle Yukarı Soku Mahallesi’nde bulunan bir fabrikada, işçilerin üyeliklerinden vazgeçmeleri için baskı yapıldığı iddiaları üzerine harekete geçen Türk Metal Sendikası Bolu Şubesi, şimdi de bir başka fabrika işçileri için ayaklandı. Organize Sanayi Bölgesi’nde buluna bir fabrikada, işçilerin Türk Metal Sendikası üyesi oldukları gerekçesiyle üyelikten ayrılmaları için baskı yapıldığı iddia edildi. Bunun üzerine şehir merkezinde toplanan 250 kişilik sendika üyesi, 5 otobüsle organize sanayi bölgesine giderek eylem yaptı. Elginkan Vakfı önünden başlayan yürüyüş, sloganlarla fabrika önüne kadar sürdü. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı alanda robokoplar hazır bekletildi.

Ellerinde pankartlarla fabrika önüne ulaşan sendika üyeleri, “Sendika işçisi, direnişin simgesi”, “Yönetim şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Direne, direne kazanacağız”, “Sendika hakkımız engellenemez” gibi sloganlar attılar. Daha sonra basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası Başkanı Özgür Elçi, “Organize sanayide bulunan bu fabrikamız, işçilerine sendika üyeliğinden çıkmaları için baskı yapmaktadır. Her işçinin bir sendika hakkı vardır. Bizler Türk Metal Sendikası olarak işçi kardeşlerimizin yanında olacağız. Bu direnişi kazanacağız. Kimsenin sendika hakkı engellenemez. Fabrika yönetimini hatalarından dönmeye davet ediyoruz” dedi.

Başkanın konuşmasının ardından 250 kişilik grup, eylemi olaysız şekilde tamamlayarak otobüslerle geri döndüler.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.