VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Öğrenciler su bilinci için yürüdüler

1 Nisan 2013

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu üyeleri, suya erişim hakkına dikkat çekmek için yürüyüş ...

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu üyeleri, suya erişim hakkına dikkat çekmek için yürüyüş gerçekleştirdi. Üniversite girişinden, aktivite merkezine kadar yürüyen öğrenciler, burada bir açıklama yaparak suyu kullanılacak bir kaynak olarak görmekten vazgeçip, suyun korunup, geliştirilmesi gereken bir varlık olduğunun önemini vurguladılar.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu üyesi öğrenciler anlamlı bir yürüyüşe imza attı. Suya erişim hakkına dikkat çekmek isteyen öğrenciler ellerinde pankartlar ve su şişeleri ile yürüyüş gerçekleştirdi. Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar insanın temiz içme suyuna ulaşamadığına, kirli suyun her gün 4 binden fazla çocuğu öldürdüğüne, Afrika, Asya kıtalarında bir kadının temiz içme suyuna ulaşmak için günde 6 kilometre yol kat ettiğine dikkat çeken öğrenciler, ellerinde ‘Ağaç yoksa, toprak yok. Toprak yoksa, su yok. Su yoksa hayat yok’ pankartları taşıyarak seslerini duyurmaya çalıştı.

AİBÜ aktivite merkezi önünde toplanan öğrenciler burada bir açıklama yaptı. Öğrenciler adına konuşan Münevver Alemdar, “Birleşmiş Milletler tarafından Su Dayanışma Yılı olarak ilan edilen 2013 yılında insanların bu zorlu yolculuğuna dikkat çekmek ve suyun önemini bir kez daha vurgulamak için toplandık. Dünya nüfusunun %40’ından fazlası su kıtlığından etkilenirken, 2025 yılına gelindiğinde 1,5 milyar insanın su kıtlığı çekilen bölgelerde yaşaması ve nüfusun üçte ikisinin su kıtlığı tehdidi ile karşı karşıya kalması bekleniyor. küresel su varlığımızın iklim değişikliği ve kontrolsüz su tüketimi gibi sebeplerle tehdit altında olduğu bir gelecek, özellikle su zengini olmayan Türkiye gibi ülkeleri yakından etkileyecek. Çünkü Türkiye coğrafyasına düşen yağışın ancak üçte biri akışa geçiyor, akışa geçen suyun ise ancak ya rısı kullanılabilir forma dönüşüyor. Şimdilerde ülkemizde kişi başına düşen yıllık su miktarı 1.500 metreküp iken, ilerleyen yıllarda 100 milyon nüfuslu ülkemizde bu miktar 100 metreküpe düşecek. Ayrıca iklim değişikliği raporlarına göre Türkiye, iklim değişikliğinin etkilerini en şiddetli şekilde yaşayacak ülkelerden birisi. Genç TEMA topluluğu olarak bizlerde bir kez daha suyu kullanılacak bir kaynak olarak görmekten vazgeçip, suyun korunup, geliştirilmesi gereken bir varlık olduğunun altını çiziyoruz” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.