VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Mülteciler için 'Hatıra Orman' oluşturuldu

13 Nisan 2013

  Bolu'da ülkelerinde yaşanan karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan mültecilere yönelik olarak geliştirilen proje kapsamında hatıra ormanı ...

Bolu'da ülkelerinde yaşanan karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan mültecilere yönelik olarak geliştirilen proje kapsamında hatıra ormanı oluşturuldu. Proje çerçevesinde ilde bulunan mülteci aileler, hem piknik yaptı hem de oluşturulan hatıra ormanına fidan dikti.

Haber: Abdullah Ceyhan

Ortadoğu ülkelerinde yaşanan karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Bolu'ya yerleştirilen yaklaşık 200'e yakın mülteci ailenin sosyal hayatta kendilerini daha iyi hissetmeleri için bir dizi proje geliştirildi. Projede son olarak mülteciler adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Gençlik Kulübü Başkanı Şennur Sarıberberoğlu, "Gençlik Kulübü olarak birçok projeye imza attık. Bu bizim son projemiz. Yabancıların sosyal hayata katılımının sağlanmasına yönelik bir projeydi. Yabancılara hizmet sağlamak, sosyal hayatta kendilerini daha iyi hissetmeleri için birçok etkinlik yapmaktayız. Birçok kurs açtık ve bu kurslarda en çok Türkçe eğitimi ilgi gördü. Bunun yanı sıra matematik ve halk oyunları kursu verildi. Onlar kendi kültürlerinin oyunlarını bize öğretti. 9 Mayıs tarihinde de bir gösterimiz olacak. Bu çerçevede onların adına hatıra ormanı oluşturmak istedik. Bu gün 200'e yakın yabancılarla hatıra ormanı oluşturacağız. Onların da bir dikili ağacı olacak ve isimleri burada yaşayacak." dedi

Aileleri ile birlikte hatıra ormanının oluşturulacağı alana gelen mülteciler, burada kendilerine verilen çam ağacı fidelerini toprakla buluşturdu. Ağaç dikiminden sonra kulüp üyeleriyle halay çeken mülteciler, Kızılay'ın ikramlarıyla piknik yaptı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.