VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Konserde 'Kürdistan' gerginliği

9 Mayıs 2013

  Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) sahne alan Simurg Müzik Grubu, "Türkiye'den, Ortadoğu'dan ve Kürdistan'dan topladığımız ...

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) sahne alan Simurg Müzik Grubu, "Türkiye'den, Ortadoğu'dan ve Kürdistan'dan topladığımız şarkıları sizlerle paylaşacağız" deyince, öğrenciler protesto ederek salonu boşalttı. Müzik grubu ise hemen sahneden indirildi.

AİBÜ'de düzenlenen Ulusal Gençlik Sempozyumu'nda konser vermek üzere davet edilen Simurg Müzik Grubu ve Doğa İçin Çal Grupları Bolu'ya geldi. İlk olarak sahneye Simurg Müzik Grubu çıktı. Çeşitli dillerde müzik yapan grup ilk şarkısının ardından, "Türkiye'den, Ortadoğu'dan ve Kürdistan'dan topladığımız şarkıları sizlerle paylaşacağız" dedi. Bu ifadeler üzerine salonda bulunan öğrenciler ise "Kürdistan neresi" diyerek tepki gösterdi. Öğrenciler alkışlarla Simurg Grubu'nu protesto ederken, bir anda salonun ışıkları da kapatıldı. Müzik grubundakiler, "Bu bir tepki mi" diye sorunca, salondaki öğrenciler de, "Evet, bu size tepkidir" diyerek salonu terk etti. Uzun süre salondaki öğrencilere yanlış anlaşıldıklarını anlatmaya çalışan gruba, salondaki başka bir öğrenci grubu da destek verdi. Daha sonra Simurg Grubu sahneden indirilirken, bir grup öğrenci ise slogan attı.

Polis ekiplerinin hemen salona gelmesiyle müzik grubu, güvenlik önlemleri altında salondan çıkarıldı. Daha sonra sahneye çıkan Doğa İçin Çal Müzik Grubu ise öğrencilere keyifli anlar yaşattı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.