Karakolluk oldular

  Bolu'da sattığı ürünlerin tamirini üstlenmediği ve dükkanına giren üniversiteli öğrencileri kovarak hakaret ettiği iddia edilen ...

Karakolluk oldular
Paylaş
A-A+ Paylaş

Bolu'da sattığı ürünlerin tamirini üstlenmediği ve dükkanına giren üniversiteli öğrencileri kovarak hakaret ettiği iddia edilen mağaza sahibi ile öğrenciler karşı karşıya geldi.

Haber: Abdullah Ceyhan

Bolu'da İhsaniye Mahallesi Ağdacı Sokak'ta bulunan Boluspot isimli mağazanın sahibi üniversiteli öğrenciler ile karakolluk oldu.

Bir kaç ay önce mağazadan alışveriş yaptığını söyleyen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencisi Müşerref Kaya alışveriş sırasında kendilerine tamir sözü verildiğini söyledi. Herhangi bir aksaklık olduğu taktirde ürünün geri alınacağı hususunda anlaştıklarını belirten Kaya , " Ürün bir iki defa arıza verdi. En son makinenin kapağı çalışırken fırladı. Bizde doğal olarak Pekyaman'ı aradık. Gidip görüştük. Makinenin tamir edilmeyeceğini söyledi bize. Başka bir ürün önerdi. Bizim mezun olmamıza çok az kaldı. Bu nedenle yeni bir ürün almak istemedik. Dükkanda bizim üzerimize yürüdü. Hakaret etti. Bizde Tüketici hakları il hakem kuruluna başvurduk. Fakat ikinci el eşya satımı yapanlara yönelik herhangi bir yaptırımları olmadığı için elimiz kolumuz bağlandı. Hakaretler içinde Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'da suç duyurusunda bulundum. Ardından da karakola gidip şikayetçi oldum. Umarım bu tür adamlar diğer öğrencilere zarar vermezler. Ben sadece uğradığımız haksızlığın yanlarına kar kalmaması için uğraşıyorum" dedi.

PEKYAMAN KENDİNİ SAVUNDU

Öğrencilerle karakolluk olan Boluspot mağazasının sahibi Bekir Pekyaman ise kendini savundu. Vergi levhasının bulunduğunu ve kanunlara göre çalıştığını belirten Pekyaman, "Ben onlara başka bir ürün önerdim. Fiyatı diğerinden fazlaydı. Ama onlar kabul etmedi. Şahitlerim var. Davacı olacaklarsa da olsunlar "dedi.

İKİNCİ EL ALMAYIN

Uzmanlara göre ise ikinci el ürün almak çok riskli. Sürekli çıkan arızalar nedeniyle tüketici haklarına yığınla şikayet dilekçesi yazıldığını belirten yetkililer kanun kapsamında olmayan ikinci el ürün alım satım işlerinde yaptırım yapılmadığı belirtiliyor.

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.