VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÖLLERİMİZE 139 BİN PULLU SAZAN BIRAKILDI

9 Temmuz 2013

   Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nde üretilen 139 bin adet pullu sazan ...

 Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nde üretilen 139 bin adet pullu sazan yavrusu Bolu'da bulunan göllere bırakıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın balıklandırma projesi gereği Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nde üretilen 139 bin adet pullu sazan yavrusu Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edildi. 139 bin pullu sazan yavrusu Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür vekili Olgun Yazar ve Su Ürünleri Mühendisi Mukadder Güler göllere bırakıldı.

Bolu'da yapılan çalışmalarla göllerdeki balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının iç su balıkçılığından daha çok istifade etmesi hedeflenmekte. Balıklandırma projesi kapsamında Seben Taşyayla Baraj gölüne 40 bin, Kesenözü Baraj gölüne 10 bin, Kozyaka Baraj göletine 6 bin, Çalköy göletine 4 bin, Hacetler göletine 6 bin, Sorkun Yayla göletine 6 bin, Sünnet Gölü'ne 8 bin, Çubuk Gölü'ne 3 bin, Yeşil Vadi Göleti'ne 3 bin, Sapancıurgancılar göletine 3 bin, Keçi gölüne 3 bin, Bahçedere göletine 3 bin, Yağdaş göletine 3 bin, Çukurca göletine 3 bin, Gerede gölüne 3 bin, Aktaş göletine 3 bin ve Avşar göletine 3 bin pullu sazan bırakıldı.

1 yorum yapılmış
  • ceyhun selam
    9 Temmuz 2013 • 11:00
    iyi güzel de gölköy barajına niye bırakılmıyo bide koruya bilseniz şu balıkları
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.