VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

270 MİLYON TL'LİK MÜJDE

18 Temmuz 2013

  AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede, Dörtdivan ve Yeniçağa ovasındaki tarım arazilerini suyla buluşturacak ...

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede, Dörtdivan ve Yeniçağa ovasındaki tarım arazilerini suyla buluşturacak olan 270 milyon TL'lik Tekke Barajı ihalesinin yapılacağını açıkladı.

Fehmi Küpçü yıllardır gündemde olan Tekke Barajı ile ilgili müjdeyi verdi. Yıllardır ihalesi yapılmayan Tekke Barajı için girişimlerde bulunan Fehmi Küpçü, 270 milyon TL'lik baraj ihalesinin Ağustos ayında yapılacağını açıkladı. Dörtdivan’a yapılması planlanan baraj için DSİ ile görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Fehmi Küpçü, "Her yıl bir şekilde yeni bir bahara kalan Tekke Barajı ile ilgili görüşmedeydim. En son baktık ki ihalesi yapılmamış. Yüksek planlama vesaire noktasında tekrar Kalkınma Bakanlığı ile 2-3 hafta önce bu sene içerisine yetişmesi noktasında ciddi bir emek ve katkı vermiştik. Geçen hafta içerisinde Perşembe günü netleştirdik. 100 milyon TL barajın maliyeti, 170 milyon TL'de Dörtdivan, Yeniçağa ve Gerede ovası tamamının sulu tarımı ile ilgili durum planlanmış durumda" dedi.

İhalenin Ağustos ayında yapılacağını açıklayan Küpçü, "İhalesi yapılacak ve 270 milyonluk yatırımı bölgemiz kazanmış olacak. Çünkü bizim Kıbrıscık’ta devam eden Alanhimmetler Göleti ile Alan bölgesi, Seben Taşlıyayla Göleti ile Seben Ovamız, Köprübaşı ile zaten ciddi bir profilimiz vardı. Bolu bu kervanda tekrar Ağustos ayı içerisinde yine ciddi bir rakamı bulan ve bölge açısından da ciddi kazanım olan bir baraj kazanmış oldu. Yüksek Planlama'dan hepsi geçti ihale sürecinde. Bu müjdeyi de Ramazan vesilesi ile paylaşmış olduk" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.