VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

10 AY SONRA LAMBALARI YAKTIRABİLDİ

7 Ağustos 2013

  Kalıcı Konutlar'ın yapıldığı günden beri yanan site aydınlatmaları 10 ay önce "dekoratif aydınlatma" olarak algılanarak ...

Kalıcı Konutlar'ın yapıldığı günden beri yanan site aydınlatmaları 10 ay önce "dekoratif aydınlatma" olarak algılanarak söndürülmesinin ardından Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşerek ışıkların yeniden yanmasını sağladığını açıkladı. Ali Ercoşkun ışıkların yanmasının ardından teravih namazını Kalıcı Konutlar Camii'nde kılıp, vatandaşlarla sohbet etti.

12 Kasım 1999 depreminde evleri yıkılanlar için yapılan Kalıcı Konutlar bölgesindeki adaların içerisinde bulunan aydınlatmalar, SEDAŞ tarafından "dekoratif aydınlatma" olarak algılanarak, 10 ay önce söndürüldü. Site aydınlatlamalarının söndürülmesinin ardından Kalıcı Konutlar karanlığa bürünürken, bazı siteler aylık aidatları yükselterek site aydınlatmalarını yakmaya, bazıları ise binaların önüne sensörlü ışıklar koyarak çevrenin aydınlatılmasını sağladı. 10 aydır siteler kendi içleri içerisinde sorunları çözerken, 10 ay sonra Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun müjdeli haberiyle ortaya çıktı.

Ali Ercoşkun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşerek ışıkların yeniden yanmasını sağladığını açıkladı. Ali Ercoşkun ışıkların yanmasının ardından dün akşam son teravih namazını Kalıcı Konutlar Camii'nde kılıp, namazın ardından caminin önünde cemaatle tek tek tokalaştı. Ali Ercoşkun daha sonra vatandaşlarla oturup, sohbet etti.

Ali Ercoşkun, Kalıcı Konutlar bölgesinde site aydınlatmalarının yanmasıyla ilgili olarak ise şu yazılı açıklamayı yaptı:

"Hazine'den gelen talimat doğrultusunda, Türkiye genelinde yapılan bir çalışmayla siteler, toplu konutlar gibi yerleşim yerlerindeki çevre aydınlatmasında kullanılan elektrik abonelikleri iptal edilerek, sokak ışıklar söndürülmüştü. Bu kapsamda kalıcı konutlardaki çevre aydınlatmasını sağlayan sokak ışıkları, dekoratif aydınlatma sayıldığı için ve aydınlatma direklerinin bedelleri de Hazine tarafından Sedaş'a ödenmediğinden dolayı aydınlatmalar kapatılmıştı. Gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız, gerekse Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile yaptığımız görüşmeler netice verdi ve buradaki aydınlatmaların dekoratif aydınlatmalar olmadığına ve bir an önce aydınlatmanın tekrar yapılmasına karar verildi. Bölge sakinlerinin aydınlatma sorunu tamamen çözüme kavuşmuş oldu"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.