VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İLGİNÇ OLAY

15 Ekim 2013

Geçtiğimiz hafta vefat eden ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Bakanlar Kurulu Kararı çıkartılarak ...

Geçtiğimiz hafta vefat eden ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Bakanlar Kurulu Kararı çıkartılarak Tokad-i Hayreddin'deki türbeye defnedilen Yekta Palazoğlu'nun vefatı sırasında ortaya çok ilginç bir olay çıktı.

Bolu Gündem Gazetesi'nin haberine göre, Yekta Palazoğlu vefat ettiği gece defnolacağı türbenin yanıbaşında bulunan 150-200 senelik çınar ağacı Tokad-İ Hayreddin'de bulunan Camii'nin çatısına devrildi. Bu enteresan olayı yorumlayan Tokad-i Hayreddin Türbesi yetkilileri yüzyıllardır balta girmeyen ormanlık alanda ve türbe çevresinde bulunan ömürlerini tamamlayan kimi ağaçların zaman zaman buna benzer şekilde gövdelerinin ağırlığına dayanamayarak devrildiğini söylediler. Türbeye ait ormanlık alanda yenileme çalışmaları yapmadıklarını ve çevreyi ilk hali ile koruma amaçlı faaliyet içerisinde olduklarını belirten dernek yetkilileri bu tür durumlarla karşılaştıklarında türbe çevresinde bulunan doğal floradan destek alarak kısmi düzenleme ile yetindiklerini ifade ettiler.

Ancak Rahmetli Yekta Palazoğlu'nun defninden bir gün önce bu olayın vuku bulmasının da ilahi bir kaderle yorumladıklarını, az ölçüde zarar gören türbe içerisindeki camilinde derhal onarıldığını söylediler.

www.bolugundem.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.