VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KORKUDAN TELEFONLA KATILDI

27 Ocak 2014

Haber: Zeki Ercivan - Memleketim Bolu Gazetesi   Bolu'nun sevilen ve önde gelen iş adamlarından Naci Keskin, ...

Haber: Zeki Ercivan - Memleketim Bolu Gazetesi

 

Bolu'nun sevilen ve önde gelen iş adamlarından Naci Keskin, hunharca işlenen bir cinayet ile hayatını kaybetmişti. Naci Keskin cinayeti ile ilgili ilk duruşma bugün Bolu Adliyesi'nde yapıldı. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saat 08.30'da başlayan duruşma öğle arası vermeksizin saat 14.30'a kadar sürdü. Tıklım tıklım dolu olan mahkeme salonuna girmek isteyen birçok kişi dışarda kaldı. Olayın sanığı olarak ifade veren Hakan Yılmaz hakkındaki suçlamaları yine kabul etmezken, Yılmaz'ın olaydan sonra elinin yaralanmasıyla ilgili çevresindeki insanlara verdiği çelişkili ifadeler dikkat çekti. Bolu Adliyesi'nde Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada olayın sanığı Hakan Yılmaz can güvenliği tehlikede olduğunu beyan ederek duruşmaya görüntülü telefon bağlantısıyla katıldı. Yılmaz'ın mahkemede çelişkili ifadeleri dikkat çekti.

    Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 60 yerinden bıçaklanarak öldürülen ünlü iş adamı Naci Keskin’in davası görüldü. Mahkemeye Naci Keskin’in eşi ve kızı şikayetçi olarak gelirken, cinayet zanlısı Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile SEGBİS sistemi vasıtası ile irtibat kuruldu.

 65 BIÇAK DARBESİ

Ankara Grup Başkanlığı Morg ihtisas dairesince düzenlenen raporda ise ünlü iş adamının kesin ölüm sebebinin kesici delici alet yaralanmasına bağlı olduğu, vücudunda 65 adet kesici delici alet yarası olduğu, bunların 17 adedinin başlı başına öldürücü nitelikte bulunduğu, diğer 48 adet kesilerin, cilt, cilt altı ve kas kesileri olduğu, öldürücü mahiyette olmadıkları, Maktulün ölüm sebebinin kesici alet yaralanmasına bağlı iç organ yaralanmasından gelişen ve dış kanama sonucu meydana gelmiş olduğu, kesici delici alet yarasının bulgulara göre kişiye ika edilen kesici aletin bir kenarının keskin, bir kenarın kunt olduğu, Keskin’in kanında alkol ya da uyuşturucu maddeye rastlanılmadığı, kan numunelerinden DNA tespit edildiğinin bildirildiği, Biyoloji İhtisas Dairesince düzenlenen raporda maktulden alınan kan örnekleri ve sağ ve sol elinden alınan tırnak örneklerinden elde edilen DNA profillerinin Naci Keskin DNA profiliyle uyumlu olduğunun bildirildiği anlaşıldı.

 MAHKEMEDEKİ İFADELER

 1990 Bolu doğumlu ve cinayet zanlısı olarak yargılanan Hakan Yılmaz görülen duruşmada cinayeti kendisinin işlemediği belirtti. İşte Hakan Yılmaz’ın mahkemedeki açıklamaları: “Sanık Hakan Yılmaz savunmasında, üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, ben kimseyi gasp etmedim, kimseyi de öldürmedim, böyle bir yapıda da birisi değilim, olay tarihinde bir arkadaşımdan aldığım araçla geziyordum, sanayide bulunan tetik elektronik isimli elektrik işyerine gittim, daha sonra oradan çıkıp büfeye gidecektim, ancak 16 plakalı eski kasa lacivert bir otomobil gördüm, otomobilden iki kişi indi.”

 BANA ENGEL OLMAYA ÇALIŞTI

 “Birisi kar maskeliydi, tekrar aracın arkasına binince ben bu şahıslardan şüphelendim, daha sonra o yol güzergahında büfeye gitmek için tekrar hareket ettim, daha sonra Naci Keskin’in evi yakınlarında köpek sesi duydum, şüphelenip baktığımda aracı orada da gördüm, daha sonra oradaki şahıslardan da birisi beni gördü. ‘Nereye gidiyorsun?’ dedi. ‘Eve doğru gidiyorum’ dedim ancak bu şahıs bana engel olmaya çalıştı.”

BIÇAKLA SALDIRDI

      “Ak saçlı 45 yaşlarında bir adam elinde bıçakla bana saldırdı. Ben ona engel olmaya çalışırken elim kesildi. Ben olay yerine geldiğimde bu şahısların laptopu kırıp attığını gördüm. Ancak maktulü görmedim, bu şahıslar laptopu kırıp maktulün aracının bagajıma attılar. Daha sonra beni de araca bindirdiler. 5 kişiydiler. Şahıslardan birisinde tabanca vardı. Daha sonra Karacasu tarafına doğru maktulün aracıyla götürdüler. Bu sırada ben ön koltuğun altında tabancayı gördüm.”

PARMAK İZİM KALIR DİYE SİLAHI ALDIM

        “Onu ellediğim için parmak izim kalır diye tabancayı aldım. Şahıslar benim tabancayı aldığımı görmediler. Onlar telefonla konuşuyorlardı beni aracın arka koltuğuna bindirdiklerinde koltuk üzerinde altın zinciri de görmüştüm, onda da parmak izim olur diye onu da aldım. Daha sonra bu şahıslar araçla dolaştırdıktan sonra Sümer Mezarlığı yakınında beni araçtan indirdiler, daha sonra maktulün aracıyla fidanlık yoluna doğru girdiler, beni araçtan indirdikten sonra ben arkadaşım Gökhan K.’yi aradım, böyle bir olay olduğunu söyledim, o da bana Yeniçağa’da olduğunu, yaklaşık 45 dakika sonra geleceğini söyledi, bana orada bekle sen yola doğru in ben geleceğim dedi. Ben de Mudurnu yoluna doğru gittim ancak Gökhan 15 dakika sonra geldi. Araçla beni aldı. Ben de köydeki evde cüzdanımı unuttuğumu söylediğim için Piroğlu köyündeki eve gittik.”

PANTOLONLA GÖMLEĞİMİ DEĞİŞTİRDİM

       “Ben eve girdim, o araçta bekledi, ben pantolonumla gömleğimi değiştirdim, daha sonra tekrar Gökhan’ın aracıyla çarşıya geldik, arkadaşım Erol’un yanına gittim, onun parasını verecektim, onun parasını verdim, daha sonra eve gittim, akşama doğru saat 4 gibi de tekrar Sümer mezarlığı yakınma şahısların beni indirdiği yere gittim oradan fidanlığa doğru gidip maktulün aracına baktım, önce aracı bulamadım, ancak oralarda dolaştıktan sonra maktulün aracını buldum, üzerinde benim kan izim olur diye kan izlerini silmeye çalıştım, daha sonra tekrar eve geldim, ben cezaevine girdikten sonra köydeki evimizde bulunan çuvaldaki eşyaları ben götürmedim, maktule ait eşyaları ben götürmedim, bunları tanıklar Gökhan ve İbrahim götürmüş olabilir onlardan şüpheleniyorum, ayrıca ben onlara maktulden para istediğimi, vermediği için onu öldüreceğimi söylemedim, maktulden de para istemedim, olaydan sonra bazı kişilere vermiş olduğum Euro’lar benim köpek bahsinden internetten kazandığım 3 bin 200 Euro para vardır, bundan verdim, maktulün eşyalarını ve parasını almadım, suçlamayı kabul etmiyorum.”

NACİ KESKİN’İN EŞİ KONUŞTU

İbojka Keskin: “Bahçede eşimi yaralı vaziyette gördüm, daha sonra öldüğünü anladım”

“Naci Keskin’in eşi İbojka Keskin ise şikayetinde şunları belirtti: “Olay tarihinden önce herhangi bir şekilde eşime yönelik bir tehdit veya husumet olduğunu görmedim, duymadım, olay gecesi de herhangi bir gürültü veya ses duymadım, olaydan önce saat 18.00 sıralarında eve gelmişti, yemek yedi, saat 21.00 sıralarında evden ayrıldı, sanayiye gidip dolaşacağını söyledi, nilüfer firmasına ait yazıhaneyi kapattıktan sonra Ulusoy firmasıyla anlaşmıştı, onunla ilgili bir yazıhane açacaktı, daha önceki gün de yine sabah 04.00 civarında gelmişti, bu yüzden gece gelmeyince kendisini aramadım, sabahleyin evden çıktığımda bahçede eşimi yaralı vaziyette gördüm, daha sonra öldüğünü anladım, olaya ilişkin hiçbir şey duymadım, görmedim, şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum” dedi.

KIZI KONUŞTU  

 Ghül Keskin; “Babanı öldürüp bahçeye atmışlar”

“Ağır ceza mahkemesindeki bir diğer şikayetçi ise Naci Keskin’in kızı Ghüll Keskindi. Kızı ise yaşanan olayla ilgili ilk defa hakim karşısında şunları söyledi: Olay tarihinde arkadaşım Ayşe S.D. ile birlikte evdeydik, babam akşam eve geldikten sonra yemek yedi, annemle aşağıda oturuyorlardı, ben arkadaşımla odamdaydım, babamın kaçta çıktığım bilmiyorum, daha sonra sabahleyin annem hızlı bir şekilde odama gelip babanı öldürüp bahçeye atmışlar şeklinde bir şeyler söyledi, annemle Ayşe aşağıya indiler ben camdan baktım ancak önce aşağıya inemedim, daha sonra ambulansa haber verdiler, olay tarihinden önce babam herhangi bir şekilde kendisini tehdit eden birileri olduğundan bahsetmedi ancak olay tarihinden önce nilüfer yazıhanesini kapatıp Ulusoy’dan yazıhane açacağı için baya stresli ve yorgundu, ancak herhangi bir tehdit veya baskıdan söz etmedi, şikayetçiyim davaya katılmak istiyorum” dedi.

 

 “KANLARIMIZ NASIL KARIŞMIŞ BUNU ANLAYAMADIM”

Duruşmanın sonunda soruları yanıtlayan Sanık Hakan Yılmaz Adli Tıp Raporu doğrultusunda araçta ve ahırda saklanmış halde bulunan kanlı eşyalar üzerinde yapılan incelemelerde ve bütün eşyalar üzerinde yapılan kriminal raporlarında sadece Naci Keskin ve sanık Hakan Yılmaz’a ait kan bulunduğunun hatırlatılması üzerine Hakan Yılmaz; “Bunu bende anlayamadım. Sadece ikimizin kanlarının karışmış olmasını nedenini bilemiyorum” dedi.   

DAVA 20 MART’A ERTELENDİ

         Bolu Ağır Ceza Mahkeme Başkanı, duruşmanın diğer delil ve tenkitleri için davayı 20 Mart’ta ertelerken, duruşma sonunda Naci Keskin’in ailesi işte böyle görüntülendi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.