VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

UYSAL'DAN HAMİLELERE ÖNEMLİ UYARILAR

22 Haziran 2014

Çağsu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Kadın doğum Uzmanı Op. Doktor Emre Uysal, hava sıcaklığının önümüzdeki ...

Çağsu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Kadın doğum Uzmanı Op. Doktor Emre Uysal, hava sıcaklığının önümüzdeki hafta artacak olması nedeniyle hamilelerin dikkat etmesi gerektiğini ifade ederek, “Günlük en az 8-10 bardak sıvı alımını öneriyoruz. Çünkü terleme ile birlikte hem vücutta sıvı kaybı oluyor hem de elektrolit dengesizliği oluşabiliyor” dedi.

“SUYU İHMAL ETMEYİN”

Op. Dr. Emre Uysal, “Hamileliğin fizyolojik bir durum olduğunu unutmamak lazım. Yalnız oluşan sıcak ortamla birlikte fizyolojik durumda bazı değişiklikler oluşabiliyor. Kilo alımı artıyor. Kilo alımına bağlı vücutta ödem, ter bezlerinde tıkanıklık ve buna bağlı vücudun hava alması engelleniyor. Yaz aylarında bizi bekleyen sıkıntılar öncelikli olarak, sıvı kaybı. Sıvı kaybı en hassas olmamız gereken noktalardan bir tanesi. Günlük en az 8-10 bardak sıvı alımını öneriyoruz. Çünkü terleme ile birlikte hem vücutta sıvı kaybı oluyor, hem elektrolit dengesizliği oluşabiliyor. Kaybolan sıvıyı yerine koymak önemli. İlerleyen haftada doğum durumunu engelliyor. Kasılmalar oluşabiliyor. Onları engellemek için erken haftalarda düşük tehdidini önlemek için lohusalığa yakın dönemde anne sütünün artmasında hepsi için su faydalı. 7-8 bardak muhakkak su öneriyoruz. Beraberinde limonata, soda alımı önemli” diye konuştu.

NE ZAMAN DIŞARI ÇIKILMALI?

Bolu akşamları çok serin ama her karasal iklime sahip. Saat:11.00 ile 15.00 arasında mümkün olduğunca çok fazla dışarı çıkmamakta fayda var. Sıcak havaların etkisi ile hem hastalarımızda bayılma nöbetleri ve fenalaşmalar görülebiliyor. Estetik açıdan baktığımızda da yüzdeki lekeler daha belirginleşebiliyor.

NASIL KIYAFET GİYİLMELİ?

“Rahat kıyafetler, hava alabilecek kıyafetler tercih edilmeli. Özellikle pamuklu kıyafetler ve mümkün olduğunca açık renkli kıyafetler seçilmeli. Yani güneş ışınlarını çekici değil yansıtıcı kıyafetler seçmekte fayda var. Ayakkabı seçimi çok önemli. Ayaklarda belli bir süre sonra ilerleyen haftalarda ayaklarda ödem oluşabiliyor. Onun için rahat ayakkabılar ve hava alabilen ayakkabılar tercih edilmeli. Terlik tarzı ayakkabı seçiminde fayda var.”

NE YENMELİ?

“Yiyecek anlamında da çok fazla aşırı yağlı, asitli, baharatlı yemekler, aşırı tuzlu yemekler tüketmemek gerekiyor. Tuz kaybı oluyor ama bunu da düşünmemiz gerekir ki fazla alımda özellikle ayaklarda ödem oluşabiliyor. Daha sebze ağırlıklı, özellikle meyveler, yeşil sebze ağırlıklı, etleri bol pişirip haşlanmış tarzda et tercih edebiliriz.”

ŞEKERE DİKKAT!

“Dikkat edilmesi gereken bir noktada gebelik şekeri. Özellikle yaz aylarında tamamen bize masum görünen karpuz, çilek ve kiraz çok şekerli meyveler. Hastalarımız bazen karpuzla öğün geçtirdiğini söylüyor ve oldukça fazla şekilde tüketiyor. Ciddi anlamda şeker deposuna dikkat edilmeli.”

 YÜZMEK FAYDALI

“Yüzmek çok önemli. Eğer imkanları var ise birkaç havuz var. Haftanın belirli günlerinde temizleniyor. Temizlendiği gün ve çok fazla kalabalık olmadığında yüzmek çok faydalı olabilir. Gün içerisinde alınabilecek 2-3 ılık duş da faydalı olacaktır.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.