Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Doğan Dağ’ın, iki çocuk babası mevsimlik işçi Rasim Bilgin’in işine son vererek, yerine CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Başkanı Nevzat Mercan’ı işe aldığı ortaya çıktı. Telefonda özgürbolu’ya konuşan Rasim Bilgin, “Tamamen siyasi karar. Ben öyle algılıyorum” dedi
HABER: MURAT ÇELİK
30 Mart yerel seçimlerinde Kıbrıscık Belediye Başkanlığı’nı Ak Parti’li Kemal Aktaş’tan devralan CHP’li Doğan Dağ, belediye içinde revizyona başladı. En son yaşanan işçi değişikliği ise pes dedirtti. Çiçeği burnunda başkan, 3 yıldan bu yana Kıbrıscık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde şoförlük yapan iki çocuk babası Rasim Bilgin’in işine son verdi. Mevsimlik işçi olarak 6 ay belediye, 6 ay da şirket üzerinden çalışan Bilgin’e işten çıkartılırken herhangi bir gerekçe gösterilmedi.
“SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
İşin en ilginç yanı ise Rasim Bilgin’in yerine yeni işçi alımı yapılmasıydı. Belediye Başkanı Doğan Dağ, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Nevzat Mercan’ı işe aldı. Özgürbolu Gazetesi’nin telefonla ulaştığı Rasim Bilgin, “İşten çıkartıldım. Herhangi bir gerekçe gösterilmedi. Tamamen siyasi olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben Ak Parti üyesiyim. Dolayısıyla ben öyle algılarım. Üç yıldır şoförlük yapıyordum. Bundan sonra da başka işlerde çalışacağım. İki çocuğum var ve okuyorlar. Onları aç bırakmayacağız. Okutacağız” dedi.


