KÖPRÜ GEÇİŞLERİNE CEP YAKAN ZAM!

Türkiye’de yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü, kamu-özel ortaklığıyla işletilen otoyol ve köprülerde yeni geçiş ücretlerinin bugünden itibaren geçerli olacağını duyurdu.

KÖPRÜ GEÇİŞLERİNE CEP YAKAN ZAM!
Paylaş
A-A+ Paylaş

Yeni tarifeyle birlikte özellikle 1915 Çanakkale Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü’nde otomobil geçiş ücretleri cep yakacak seviyeye çıktı. Her iki köprüde de otomobil geçiş ücreti 995 liradan bin 170 liraya yükseltildi.

1915 Çanakkale Köprüsü’nde motosiklet geçiş ücreti 250 liradan 295 liraya çıkarılırken, diğer araç sınıflarında da zamlı tarife uygulanmaya başlandı.

Osmangazi Köprüsü’nde de otomobil geçiş ücreti bin 170 lira oldu. Köprüden geçecek ağır vasıtalar için yeni ücret 3 bin 720 TL, motosikletler için ise 820 TL olarak belirlendi.

İstanbul Boğazı’ndaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde de geçiş ücretleri arttı. Otomobil geçiş ücreti 95 liradan 110 liraya yükselirken, 2’nci sınıf araçlar için 145 TL, 3’üncü sınıf araçlar için 270 TL, 4’üncü sınıf araçlar için 690 TL ve 5’inci sınıf araçlar için 860 TL ücret uygulanacak. Motosikletlerin geçiş ücreti ise 65 liradan 75 liraya çıkarıldı.

Öte yandan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş ücretlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.