VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

REKTÖR'DEN OPERASYON SONRASI DEĞERLENDİRME

15 Nisan 2016

.....................

Köroğlu Televizyonu’ndan Arzu Sarı’ya konuşan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, üniversitede yapılan terör örgütü PKK yandaşlarıyla ilgili olarak, “Herhangi biri suç unsuru olabilecek bir eylem içine girdiklerinde enselerindeyiz. Bu böyle biline” dedi.

Bolu’nun Paşaköy Mahallesi’nde PKK operasyonu sonrasında öğrencilerin evine yapılan baskında 2 teröristin öldürülmesi ve ardından 4 AİBÜ üniversite öğrencisinin tutuklanmasıyla gözlerin çevrildiği  AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Arzu Sarı’nın sorularını yanıtladı.

“ENSELERİNDEYİZ”

Prof Dr. Hayri Coşkun, öğrenciler hakkında idari işlemlerin devam ettiğini belirterek, Coşkun, üniversitedeki Kitap Topluluğu gibi PKK örgütlenmesi olduğu herkes tarafından bilinen gruplardaki öğrencileri de takip altında tuttuklarını belirterek “Herhangi biri suç unsuru olabilecek bir eylem içine girdiklerinde enselerindeyiz. Bu böyle biline” dedi.

 “KİMSE KUSURA BAKMASIN, BURASI BASİT BİR KURUM DEĞİL”

“Üniversitenin böyle bir konuda zafiyet göstermesinin mümkün değildir. Kimse kusura bakmasın ama burası basit, sıradan bir kurum, her şeyin ezbere yapıldığı bir kurum değildir. Hele hele benim görev yaptığım süre içerisinde mevzuata suç işleyenlere karşı kim olursa olsun ister personel, ister öğrenci asla göz yumma gibi bir tavır içerisinde olunamaz."

“SORUŞTURMALAR AÇILDI”

“Olayı yurtdışında bulunduğu sırada haberlerden öğrendim. Derhal Rektörlüğü arayıp söz konusu öğrenciler hakkında gerekli işlemlerin yapılması için talimat verdim. Geçen hafta Bolu’da bir operasyon gerçekleşti. Bunun neticesinde de ben yurt dışındaydım. Görür görmez de bizim öğrencilerimizle de alakalı olarak öğrencilerimizin evinde kalındığına ilişkin haberleri görünce derhal telefon açarak bu öğrencilerle ilgili gerekli işlemleri başlatın diye talimat verdim. Geldiğimde de açılan soruşturmayı başlattık. Dolayısıyla bu bir hukuki ve idari bir sürece girmiş oldu.”

 “BÖYLE BİR KONUDA ZAFİYET OLMAZ”

“O açıdan biz burada en ufak bir mevzuata mugayir suç teşkil edebilecek bir sözü bile değerlendirme altına alır, gereği neyse yaparız. Hele hele böle bir konuda böyle bir konuya bizim zafiyet göstermemiz, böyle bir konuyu bizim görmezlikten gelmemiz ya da korumamız, kollamamız mantık dışı bir düşünce olur. Bunu biz asla kabul etmeyiz. Şuana kadar en ufak bir suç unsuru olacak şeyden alın bu tür devletimize ve milletimize karşı yapılanmalar noktasında da gereken hassasiyet gösterilmektedir. Bunlarla ilgili idari soruşturma işlemleri başlatılmıştır. Karşılığı neyse onu göreceklerdir.”

“MEVZUATA GÖRE HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ”

“Burada bir mevzuat var bu mevzuat işletilmektedir. Akşamdan sabaha bunlar böyle olacak neticelenecek süreçler değildir. Mevzuat çerçevesinde gereğini yapıyoruz. Her konuda bu böyledir. Rektör olarak önüme gelen en ufak isimsiz, adressiz bir şikâyet de olsa işleme konur. Konu soruşturulup incelenir, neticeye bağlanır. Gerekiyorsa yardım mercilerine de iletilir. Burası kimse kusura bakmasın ama basit, sıradan bir kurum, her şeyin ezbere yapıldığı bir kurum değildir. Hele hele benim görev yaptığım süre içerisinde mevzuata suç işleyenlere karşı kim olursa olsun ister personel, ister öğrenci asla göz yumma gibi bir tavır içerisinde olunamaz.”

“GÖZ YUMMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

“Ülkenin yaşadığı hassas günlerde üniversitenin PKK yanlısı öğrencilere göz yumması mümkün değil. Üniversitede çok sayıda topluluk var. Kitap Topluluğu gibi PKK örgütlenmesi olduğu iddia edilen toplulukların enselerindeyiz.”

 “ENSELERİNDEYİZ, BU BÖYLE BİLİNE”

“Bizim 100’e yakın topluluğumuz var. Biri de bu topluluk. Suç işlemedikçe, mevzuata bağlı kalındıkça toplulukların faaliyetlerine dokunmuyoruz. Ancak herhangi biri suç unsuru olabilecek bir eylem içine girdiklerinde enselerindeyiz. Bu böyle biline” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.