VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HAYVAN SEVGİSİ PROJESİ BÜYÜYOR

21 Kasım 2018

..........................

Bolu Belediyesi, sokak hayvanları ile insanları buluşturmak amacıyla Hayvan Sevgisi Projesini hayata geçirdi. Örnek proje kapsamında gönüllü öğrenciler ve hayvan severler sık sık bölgenin en modern Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek görevlilerle birlikte temizlik yapıyor, sahipsiz hayvanlarının bakımları ile ilgilenip sosyalleşmelerine katkı sağlıyorlar.

Bölgenin en kapsamlı hayvan hastanesine sahip olan Bolu Belediyesi, küçük öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak, üniversite öğrencilerine de hayvan sorumluluğu vermek üzere “Hayvan Sevgisi Projesi”ni hayata geçirdi. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce hayata geçirilen proje kapsamında ilk, orta ve lise dengi okullardan gelen öğrenciler Yukarısoku Mahallesi sınırlarında bulunan Hayvan Hastanesi’nde sokak hayvanları ile vakit geçirirken, üniversiteli gençlerde görevlilerle birlikte temizlik yapıp, hayvanlarla ilgilenerek sosyalleşmelerine ve temizliklerine katkı sağlıyorlar. Yine aynı gün projenin ‘sevgi ayağı’ kapsamında ise Sakarya İlkokulu’nda okuyan yüze yakın öğrenci Hayvan Hastanesini görmek ve hayvanları sevmek amacıyla Hayvan Hastanesi’ni ziyaret etti.

“HAYVANI SEVMEK SADECE MAMA VERMEK DEĞİL”

Hayvanları sevmenin, sadece mama vermek olmadığını kaydeden Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Koray Kolludemiroğlu, “Onun altının temizliğini yapmak, onların yemini vermek, onları gezdirmek. Bu temamız ve amacımız doğrultusunda oluşturduğumuz proje için gelecek olan üniversite öğrencisi gönüllü kardeşlerimiz, gönüllü arkadaşlar var. Onlar bu projede yer alacaklar. Bu öğrenciler burada bulunan hayvanların temizliği, bakımı, yem kaplarının temizliği, kaldıkları yerin temizliğini yapacak. Ardından yemlerinin verilmesi ve sonrada sosyalleşmesi için parkta gezdirilmesi ile ilgili gönüllü olarak çalıştırılacaklar” diye konuştu.

“GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANAN PROJE”

Kolludemiroğlu, “Hayvan Sevgisi Projesi”ne okullardan ve öğrencilerden ilgi gördüğünü söyleyerek “Okullarımızla sürekli faaliyet halindeyiz. Küçüklere hayvan sevgisi, büyüklere sorumluluk projesi olan bu proje ile ilgili tabi sayı artacak ama şu anda 60 civarı öğrenciden bahsediyoruz ve zaman içinde bu projeyi tabi daha da geliştireceğiz. Yani gönüllülük esasına dayanan bir projedir. Zorunlu kişi çalıştırmadan ziyade, gönüllü olarak bunların yapılması esasına dayanıyor ve bunu yapmak isteyenler gelecek. Bu ileride bir protokole bağlanacak. Bolu Belediyesi ve üniversite olarak bu protokol yapılacak. Ardından da burası yaşanabilir, şeffaf, sorumluluk alan insanlarla dolu bir yer halini alacak. Gönüllü kuruluşlar içinde olan halkta bu projede yer alabilecek”  dedi.

  • HAYVAN SEVGİSİ PROJESİ BÜYÜYOR
  • HAYVAN SEVGİSİ PROJESİ BÜYÜYOR
  • HAYVAN SEVGİSİ PROJESİ BÜYÜYOR
  • HAYVAN SEVGİSİ PROJESİ BÜYÜYOR
  • HAYVAN SEVGİSİ PROJESİ BÜYÜYOR
  • HAYVAN SEVGİSİ PROJESİ BÜYÜYOR
  • HAYVAN SEVGİSİ PROJESİ BÜYÜYOR
1 yorum yapılmış
  • Krdar
    21 Kasım 2018 • 07:54
    Bide belediye barınayım kapısına adam gibi adam koysa çok güzel olur
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.