VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

27 Mayıs 2021

..................................

Bolu’da hava sıcaklıklarının artmaya başlamasıyla birlikte Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yaylada orman yangınlarına karşı söndürme tatbikatı yaptı. Tatbikatta çok sayıda araç ve ekip yanan alanlara müdahale etti.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte meydana gelebilecek olası orman yangınlarına karşı Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri Aladağ yaylasında yangın söndürme tatbikatı yaptı. Değirmenözü mevkiinde Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı’nın koordiasyonunda yapılan tatbikatta senaryo gereği ateş yakıldı. Ekipler, telsiz anonsundan ihbarı aldıktan sonra bölgeye sevk edildi. 140 personel, 10 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 10 adet ilk müdahale aracının katıldığı tatbikatta yangın söndürüldü.

"BİZ GEÇMİŞTEN BERİ ATEŞ YAKIYORDUK ŞİMDİ DE BİR ŞEY OLMAZ MANTIĞINI BIRAKIN"

Orman yangınları açısından riskli bir döneme girildiğini vurgulayan Bıyıklı, “Bütün ekiplerimiz hazır olsun, diri olsunlar diye eğitimlerini verdik. Ekiplerimizin büyük bir çoğunluğu bunun farkındaydı. Geçen yıl olduğu gibi bu yılın da sıcak geçeceğini, nemin düşük olacağını tahmin ediyoruz. Bundan dolayı ormanlarımızda ciddi sıkıntı olmasın, diye her türlü tedbirimizi aldık. Orman yangınlarına karşı diri ve canlı olmayı hedefliyoruz." .Şaban Bıyıklı, vatandaşları orman yangınlarına karşı uyararak, "İnsanlarımızdan da, 'biz geçmişten beri ateş yakıyorduk şimdi de bir şey olmaz' mantığını bırakmalarını istiyoruz. Elbette ki belli şartlarda yaktığımız ateşin riski azdır ama özellikle sıcaklığın yükseldiği, nemin düştüğü dönemlerde yangın ufacık bir kıvılcıma bakıyor. Geçen yıl bunu gördük. Bu yıl da bu risk var. Nemin düştüğü dönemlerde sigara izmariti olsun, cam olsun, piknik ateş olsun. Bu konularda biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz." diye konuştu.

  • GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT
  • GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT
  • GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.