VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BIÇAKLI SALDIRGANA 15 YIL HAPİS CEZASI

29 Haziran 2021

.......................................................

Bolu’da 8 ay önce Karaçayır Parkında yürüyüş yaptığı sırada 21 yaşındaki Melek C.’yi üç yerinden bıçaklayan Zeki K. 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 23 Aralık 2020 tarihinde Karaçayır Parkında meydana geldi. Parkta yürüyüş yapan genç kız Zeki K.’nın bıçaklı saldırısına uğradı. Melek C’yi üç yerinden bıçaklayan saldırgan hakkında ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek, adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan’ dava açıldı.  Geçtiğimiz yıl Aralık ayından bu yana tutuklu yargılanan Zeki K., Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde son kez hakim karşısına çıktı. Karar duruşmasında son savunmasını yapan Zeki K., pişman olduğunu söyleyerek, “Böyle bir suçtan dolayı karşınıza çıkmaktan utanç duyuyorum. Yaptığımdan çok pişmanım. Mağdur ve ailesinden özür diliyorum” dedi.

KENDİSİNİ BIÇAKLAYANIN EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTEDİ

Mahkeme başkanının son sözlerini sorduğu genç kız, Zeki K’nın saldırısının ardından aylarca öldürülme korkusu yaşadığını anlatarak, “Bu olaydan dolayı üç ay kendime gelemedim. Hep öldürülme korkusuyla yaşadım. Ben sanığın bu kadar ceza alacağını düşünmüyordum. En fazla 5 yıl olduğunu düşünüyordum. Şahsen hakimin verdiği 15 yıl hapis kararı beni tatmin etti. Adalet yerini buldu. Hiçbir şekilde indirime gidilmedi zaten ben bunu beklemiyordum. Artık kadına şiddetle ilgili bir şey yapılması gerektiğini düşünüyorum. Her gün bir kadına bu şekilde davranılmamalı. Cezaların yeterli olduğunu düşünmüyorum kesinlikle. Bunun hakkında inşallah bir şeyler yapılır. Çünkü her gün yüzlerce kadın ölüyor ve hala bir şey yapılamaması bizim suçumuz değil. Biz özgür olmalıyız. Hani erkekler nasıl özgürse biz de özgür olmalıyız diye düşünüyorum. Gece dışarı çıktığımız için ya da gece dışarıda olduğumuz için öldürülmemeliyiz. Ben öğrenciydim. Çocuk gelişimi bölümünden yeni mezun oldum. Mesleğimi bile korktuğum için yapamıyorum. Kadınlar kısa giyindi, gece dışarı çıktı diye şiddete maruz kalmamalı bahanelere sığınılmamalı” diye konuştu.

SEVİNÇTEN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Mahkeme heyeti sanığı, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmeye teşebbüs” suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Genç kız saldırganın 15 yıl hapis kararını duyunca sevinçten gözyaşları dökerek, mahkeme heyetine teşekkür etti.

Haber: Bolu Gündem

3 yorum yapılmış
  • Edasu
    29 Haziran 2021 • 08:44
    15 yıl yatmaz seneye çıkartırlar
  • Mustafa
    30 Haziran 2021 • 01:10
    Toplam da 15 yıl ise yatarı 8 yıldır. Şöyleydi böyleydi derken 4 yıl yatar çıkar.
  • Yakup
    1 Temmuz 2021 • 07:02
    Bu tür caniler cezasının net yatarı açıklansa iyi olur 4=5 yıl ev izinli oldumu aynı kişiler yarım bıraktıkları işelerine devam ediyorlar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.