VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DUALARLA TEMEL ATILDI

27 Ağustos 2021

...........................................................................

Bolu Belediyesinin Borazanlar Mahallesi’nde inşa edeceği ve Türkiye’de ilk kez belediye bütçesiyle yapılacak olan Zübeyde Hanım Caminin temelleri atıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği tören temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Biz burada kendimize cami inşa etmiyoruz. Allah’ın camisini inşa ediyoruz. İnşaat bittikten sonrada biz bu camimizi müftülüğümüze devredeceğiz” dedi.

Bolu Belediyesi tarafından kentin merkez mahallerinden biri olan Borazanlar Mahallesi’nde 510 metrekare alana inşa edilecek olan ve cemaat kapasitesi 645 kişi olacak olan Zübeyde Hanım Caminin temelleri düzenlenen temel atma töreni ile atıldı. Düzenlenen törene Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Vali Yardımcısı İlhan Turgut, İlçe Belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BUGÜN ÇOK HEYECANLIYIZ”

Temel Atma töreninde açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bugün çok heyecanlıyız. Bu camimiz bu hayırlı hizmeti Bolumuzda hızlı bir şekilde hayata geçirmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Dini mevzuların dini değerlerin, milli değerlerin, bayrağımızın, vatanımızın siyasete alet edilmesi çok doğru değil. Bu tür camileri AK Parti’de yapar, CHP’li de yapar, MHP’li de yapar. İçinde vatan sevgisi olan, millet sevgisi olan herkes yapar. Bunlar bizim ortak değerlerimiz” dedi.

“TOPLANAN PARALAR VALİLİĞİN DENETİMİNDE”

Cami için tüm hazırlıkları yaptıklarını belirten Başkan Özcan, “2012’de değişen yasalardan sonra belediye imkanları ile ve ihalesi ile gerçekleştirilen ilk camiyi yapacağız. Bundan önce Türkiye genelinde değişik siyasal parti üyesi başkanları camilere katkı yaptı. Ama bu caminin özelliği Türkiye’de ilk olacak olması. Biz bunun için tüm hazırlığımızı yaptık, kaynağını da hazırladık, ihalesini de yaptık. Bir de valiliğimizden bir izin istedik. Dedik ki, ‘Cami yaptırmak sevap bu sevaba bütün vatandaşlarımız nail olabilsin’. Sağ olsun valiliğimizde bize izin verdi. 3 bankada hesap numarası açıldı. Bizim amacımız vatandaşımız 1 Lira yardım yapsın 5 Lira yardım yapsın. Oda bu sevaba nail olsun istedik. Bu düşünce ile bankalarda hesaplar açtık. O hesaplarda toplanan paralar valiliğin denetiminde” ifadelerini kullandı.

“CANDAN OLSUN 1 LİRA OLSUN”

Cami için başlatılan bağış kampanyasında duygulandıran mesajlar aldıklarını belirten Başkan Özcan, “Bu bağışlarda beni çok duygulandıran şeyler oluyor. Ayrıntıya yazıyorlar. Bir kardeşimiz Adem adında, bana mesaj atmış. ‘Tanju amca kumbaramı açtım 30 TL çıktı 15 Lirasını babama verdim. Tanju amcamın yaptıracağı camiye bağış yap dedim’ yazmış mesajında. Bunlar bizi mutlu ediyor. Candan olsun 1 Lira olsun hiçbir önemi yok.” dedi.

“BEN İNANÇLI BİR İNSANIM”

Kendisinin inançlı bir insan olduğunu belirten Başkan Özcan, “Allah’u Teala birçok suresinin ayeti kelimelerinde hep israf üzerinde durmuş İsrafı açık bir şekilde yasaklamış. Zekat vermeyi İslam’ın şartlarından biri olarak sayarken aslında toplumun ekonomik olarak birbiri ile dayanışmasını vurgulamak istemiş. Biz göreve başlarken yemin etmiştik. Ben yemin ederek göreve başlayan ilk belediye başkanıyım. Milletvekilleri yemin ederek göreve başlıyor. Ama belediye başkanlarında böyle bir şey yok. Ben kendi rızamla yemin ederek başladım. Ben inançlı bir insanım. Allah’u Teala israfı amansız ve fakatsız haram kılmış. Bizim anlaşığımıza göre tasarrufu da zorunlu kılmış demektir. Dolayısıyla bu göreve seçilinceye kadar ben bu israf tasarruf meselesini hep konuşuyordum ama israfı önlemenin ne kadar faydalar sağlayabileceğini şimdi yaşayarak görüyorum.” İfadelerine yer verdi.

“BEN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUM”

Belediyenin tek kuruşunu israf etmediğini belirten Başkan Özcan, “Ben gece gündüz çalışıyorum. En fazla akaryakıtta israfımız var mı? diye bakıyorum. Araçlar ne kadar girmiş. Asfaltın kalınlıklarını tek tek ölçüyorum. Acaba israf edildi mi Bolu’nun tek bir kuruşu diye? Belediyenin tek kuruş parasını şu ana kadar israf etmedim. Bu konuda son derecede rahat olabilirsiniz. Başka hatalarımız olmuştur kuluz bizde. Ama başınızı yastığa huzurla koyun. Çünkü Bolu Belediyesi sizin bir kuruş paranızı israf etmiyor. Buna emin olabilirsiniz” dedi.

“ÇAĞRIMIZA TEK KİŞİ YANIT VERDİ”

Cami inşaatı bittikten sonra Camiyi Müftülüğe devredeceklerini belirten Başkan Özcan, “Cami gibi bir sözümüz yoktu bizim. Biz cami yapacağız bir yere demedik. Ama burada ihtiyaç olduğunu gördük. Her şey seçim sözlerinden ibaret değil. Bunun dışındaki işleri de yapmaya çalışıyoruz. Bu camiyi yapmadan önce bütün kamuoyuna çağrıda bulunduk. Cami için isim önerileri istedik. Bu çağrımıza tek kişi karşılık verdi. Sayın Muharrem Demirel verdi. Köşe yazısında ‘Bu caminin adı Zübeyde Hanım Cami olsun’ demiş. Atatürk’ün annesi. Biz burada kendimize cami inşa etmiyoruz. Allah’ın camisini inşa ediyoruz. İnşaat bittikten sonrada biz bu camimizi müftülüğümüze devredeceğiz” ifadelerini kullandılar.

“BELEDİYE BAŞKANINI BU CESARETİNDEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUZ”

Başkan Özcan’ın açıklamalarının ardından açıklamalarda bulunan Bolu Vali Yardımcısı İlhan Turgut, “Şehrimizin belediye başkanını bu cesaretinden dolayı tebrik ediyoruz. Hepinizin bildiği gibi şehirlerimizin vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri de camiidir. Bu mahalleliyle şehrimizin insanlarıyla bağlantı kurarak bağışçısını, arsa bağışçısını, katkıcısını bularak kendi Belediye bütçesinden onca işine rağmen, onca yüküne rağmen böyle bir hizmete kalkmışlar. Hepsini tebrik ediyorum. Tabii kendileri de bahsettiği gibi bizim yüce Dinimizde, Kitabımız da camii yapanlar için çok büyük nimetlerden bahsedilir. Bu camide yapıldıktan sonra da yapılacak bütün dualarda kendilerinin ve katkıda bulunanların isimleri anılacaktır. Arsaları bağışlayan katkıları sunan bundan sonra çalışacak olan tüm belediye ekibimizi ve müteahhidimizi gönülden tebrik ediyorum. Tabi İsminde özel olarak Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün annesinin isminin verilmesi de ayrı bir anlam ve önem kattı. Bu camide yapılacak duaların hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

  • DUALARLA TEMEL ATILDI
  • DUALARLA TEMEL ATILDI
  • DUALARLA TEMEL ATILDI
  • DUALARLA TEMEL ATILDI
  • DUALARLA TEMEL ATILDI
  • DUALARLA TEMEL ATILDI
  • DUALARLA TEMEL ATILDI
  • DUALARLA TEMEL ATILDI
  • DUALARLA TEMEL ATILDI
  • DUALARLA TEMEL ATILDI
  • DUALARLA TEMEL ATILDI
  • DUALARLA TEMEL ATILDI
4 yorum yapılmış
  • Bolulu
    27 Ağustos 2021 • 07:32
    Allah razı olsun başkanım.Yanındayız Bolulular olarak.
  • Bolulu
    27 Ağustos 2021 • 07:34
    Camiye verilen isim çok güzel. Bu vesile ile rahmetli Zübeyde Hanım annemizi ve Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizi kuran bütün kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.
  • Hakhukuk
    27 Ağustos 2021 • 08:29
    Önce hayırlı olsun. Inşaallah din üzerinden siyaset yapılmaz.once belediye deki mudurluklerde kimin eli kımin cebinde belli değil. Geçenlerde belediye yi aradım derdimi anlattım ilgili birimi bagladilar neresi dedim ilgili birimmı dedim kaçamak cevap aĺdim beni telefonu kapatacak zannetti konuşmaya devam ettim sonuç alamadım ne söylemişim ne duymuş
  • Bolulu
    28 Ağustos 2021 • 05:16
    Dini siyasete alet ediyor.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.