VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“BENİ KURDA KUŞA YEM EDİYORSUNUZ”

2 Kasım 2022

.............................................

Haber: Enes ÖZKAN

1 yıl geçici süre ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kendi bilgisi dışında Kilis ilinden Türkiye Değişim Partisi (TDP)’ye üye olduğunu öğrenmesi üzerine bomba açıklamalarda bulundu. CHP’ye ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösteren Başkan Özcan, “Öyle lüzumsuz sebeplerle beni ihraç ediyorsunuz. Bir anlamda hurda kuşa yem ediyorsunuz. İçişleri Bakanı kulağının üzerine yatmasın. Bu sistem yeniden gözden geçirilmeli. Bu basit bir olay değil. Allah'tan bunu yapan kimse HDP gibi bir partiye falan bizi üye yapmamış. Zaten kahrımdan ölürdüm” diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kendisinin bilgisi dışında Kilis ilinden Türkiye Değişim Partisi (TDP)’ye üye olduğunu öğrendiğini açıklamıştı. Konu ile alakalı olarak yetkililere seslenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, e-devlet’in sisteminde açık olduğunu ve konunun araştırılmasını istedi. Sistemdeki açık sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bile başka partilere üye yapılabileceğini belirten Başkan Özcan vatandaşlara, “e-devletinize bakın” çağrısında bulundu. Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi’nden 1 yıl geçici süre ile ihraç edilen Özcan, partisine sitemde bulunarak, “Öyle lüzumsuz sebeplerle beni ihraç ediyorsunuz. Bir anlamda hurda kuşa yem ediyorsunuz” dedi.

“TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİNİN BOLU BELEDİYE BAŞKANIYMIŞIM”

Türkiye adına bu durumun kaygı verici olduğunu ifade eden Başkan Tanju Özcan “Hem kendimle hem de ülkemle ilgili kaygı verici bir durumu sizlerle paylaşmak için sizleri buraya davet ettim. Bir süre önce Cumhuriyet Halk Partisi beni bir yıl süreyle ihraç etti. Tabii bir yıl süreyle ihracım demek bir yıl süreyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimin de silinmesi anlamına geliyor. Dün itibariyle bu süreci takip eden genel merkezde çok sevdiğimiz bir kardeşim beni aradı. Üyeliğim düşmüş mü diye kontrol ederken, abi senin bir başka partide üyeliğin görünüyor dedi. Bir baktım ben 2022 yılının ikinci yarısında Türkiye Değişim Partisi’ne Kilis'ten üye olmuşum. Ve aktif üyeymişim şu anda. Yani ben bağımsızım zannederken ben şu anda Türkiye Değişim Partisinin Bolu Belediye başkanıymışım” ifadelerini kullandı.

“İÇİŞLERİ BAKANI, ADALET BAKANI KULAĞININ ÜZERİNE YATMASIN”

Muhalefetin ve vatandaşların uyanık olması gerektiğini vurgulayan Özcan, “Bu vesileyle soruyorum. Vatandaş yaptığınız sığınmacıları nerelere yerleştirdiniz? Nerelere yerleştirdiniz? Bütün vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum. Siyasi parti üyeliklerini kontrol etsinler. Evlerinde kaç kişinin yaşadığını da bu vesileyle kontrol etsinler. Yarın bir gün sizin evinizden biri çıkar hiç tanımadığınız. Gider sandıkta oy da kullanır.  Bu konuda hem muhalefet partileri çok uyanık olmalı hem de vatandaşımız son derece uyanık davranmalı, dikkatli davranmalı. Benim bu başıma gelen Türkiye'de bilmiyorum kaç bin kişinin başına, kaç yüz bin kişinin başına, belki kaç milyon kişinin başına geldi, bunu bilen yok. Bu sistem dışarıya müdahaleye ne kadar açık bir sistem bunu da bilen yok. Ya bunu bana yapabiliyorlarsa herkese yapabilirler. O yüzden bu konuyu titizlikle takip edeceğim. İçişleri Bakanı kulağının üzerine yatmasın. Adalet Bakanı kulağının üzerine yatmasın. Bu basit bir olay değil” diye konuştu.

“ALLAH'TAN BUNU YAPAN KİMSE HDP GİBİ BİR PARTİYE FALAN BİZİ ÜYE YAPMAMIŞ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Tanju Özcan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Bu ne amaçla yapılmış? Öncelikle ben şahsım adına bu sorunun cevabını bekliyorum. Bu sistemin ne kadar sıkıntılı bir sistem olduğunu bu vesileyle görüyoruz. Dediğim gibi yani cumhurbaşkanını bile şu anda bir başka üyesi haline getirebilirler. Ben Sayın Cumhurbaşkanı'na da çağrıda bulunuyorum. E-devlet sayfanıza bir bakın bakalım. AK Parti üyesi misiniz? Yoksa başka bir yere mi üyesiniz? Belli değil. Allah'tan bunu yapan kimse HDP gibi bir partiye falan bizi üye yapmamış. Zaten kahrımdan ölürdüm. Bununla ilgili biz bugün itibarıyla avukatım aracılığıyla şu saatlerde suç duyurusunda bulunduk. Gerekli incelemenin derhal ve yapılmasını bekliyorum. Bunun sadece Türkiye Değişim Partisinin işi olduğunu düşünmüyorum. Başka bir işler dönüyor.”

“CUMHURBAŞKANINI BİLE BAŞKA PARTİYE ÜYE YAPABİLİRLER”

Tanju Özcan son olarak şu şekilde konuştu;

“Muhalefete de buradan sesleniyorum. ‘Öyle seçim güvenliğiyle ilgili çok çalışıyoruz. Altılı masa olarak çok çalışıyoruz. Hiçbir açık bırakmayacağız’ Al sana açık işte. Senin bir yıl ihraç ettiğin partinin belediye başkanını başka partiye kaydetmiş birileri. Tabii burada parti yetkililerine de bir sitemde bulunuyorum. Öyle lüzumsuz sebeplerle beni ihraç ediyorsunuz. Bir anlamda hurda kuşa yem ediyorsunuz. Bu sistem yeniden gözden geçirilmeli. A'dan Z'ye. Yani bu sistemde Cumhurbaşkanını bile başka partiye üye yapabilirler.”

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.